вівторок, 17 лютого 2009 17:16

Паперову Анґелу Меркель одягають у п"ять убрань

  Лялька німецького канцлера Анґели Меркель у білому купальнику та чорному фраці з циліндром
Лялька німецького канцлера Анґели Меркель у білому купальнику та чорному фраці з циліндром

Німецьке видавництво Onkel&Onkel випустило паперову ляльку, схожу на федерального канцлера Німеччини 54-річну Анґелу Меркель. До неї також продають книжку "Вбрання для Енджі", з якої можна вирізати сукні для ляльки.

Такі іграшки у ФРН продавалися після Другої світової війни, коли на справжні ляльки людям бракувало грошей.

Паперова фігурка для вдягання — Анґела Меркель у білому купальнику. Її можна вбрати у чорну вечірню сукню актриси Одрі Гепберн, виконавиці головної ролі у мелодрамі "Сніданок у Тіффані" 1961 року. Є також плаття співачки Мерилін Монро з пишною спідницею, німецький національний костюм дирндль, а ще уніформа піхотинця у шоломі та штурмовою гвинтівкою G36.

— Оце і є справжня демократія: кожен може створити таку канцлерку, яку собі уявляє, — кажуть у видавництві.

Ляльок, схожих на першу леді держави, у Німеччині продавали ще 2005-го по $225. А нещодавно американська компанія з виробництва іграшок та відеоігор "Меттел" випустила подібну до Меркель ляльку Барбі. Її презентували на 60-му щорічному ярмарку іграшок у німецькому місті Нюрнбергу.

— Убрана у звичний одяг пані канцлер: чорний креповий костюм зі штанами, рожева майка і черевички на каблучку. Зачесана теж відповідно. Тільки дещо худіша, — розповідає про ляльку Стафані Венеґер, речниця компанії. — Анґела Меркель саме з цього була задоволена найбільше.

Серійного випуску Барбі-Меркель не буде.

Зараз ви читаєте новину «Паперову Анґелу Меркель одягають у п"ять убрань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі