вівторок, 27 листопада 2018 05:25

Ольга Коссак три роки боролася з раком

Автор: WWW.UK.WIKIPEDIA.ORG
  Ольга Коссак писала філософсько-містичні романи. Видала 14 книжок. У неї залишилися чоловік і два сини
Ольга Коссак писала філософсько-містичні романи. Видала 14 книжок. У неї залишилися чоловік і два сини

Львівська письменниця та науковиця Ольга ­Коссак померла в ніч на 14 листопада. Друкувалася під псевдонімом Ева Гата. Їй було 60 років.

— Три роки Оля боролася з онкологією, це захворювання і стало причиною смерті, — каже подруга 60-річна Віра Доленко. — Востаннє ми бачилися 30 вересня у Львові під час театрального фестивалю "Золотий Лев". Я зайшла до неї додому, бо вона вже не могла виходити. Оля мала купу планів: хотіла відпочити в теплих краях і відкрити виставку до свого 60-річчя.

Ольга Коссак писала філософсько-містичні романи. 2011-го її книжка "Бланік відчиняє двері" увійшла до довгого списку премії "Книга року Бі-Бі-Сі". Останні роки письменниця була доценткою кафедри прикладної математики Львівського університету ім. Івана Франка. Займалася малюванням і ткацтвом.

— Ми товаришували останні сім років, — говорить Віра Доленко. — Оля завжди випромінювала тільки добро і позитив. Поруч із нею хотілося жити, надихатися і творити. Це радісне світосприйняття панує в її картинах і книжках. Перечитала всі. Деякі допомогли вистояти у важкий період життя.

У Ольги Коссак залишилися чоловік і два сини.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Коссак три роки боролася з раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі