середа, 17 вересня 2008 18:58

Ольга Коробка підіймає 14 тонн

Автор: фото: Віталій ЛИТВИН
  На форумі знаменитих земляків у Чернігові (зліва направо): гумористи Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець, їхній продюсер Євген Перебийніс, голова обласної ради Наталія Романова, власник футбольного клубу ”Зоря” (Луганськ) Олексій Савченко і важкоатл
На форумі знаменитих земляків у Чернігові (зліва направо): гумористи Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець, їхній продюсер Євген Перебийніс, голова обласної ради Наталія Романова, власник футбольного клубу ”Зоря” (Луганськ) Олексій Савченко і важкоатл

Минулої суботи у Чернігові зібралися знамениті земляки. В історичному місці — на Валу — відкрили пам"ятний знак. Тут спорудять монумент чернігівським святим — князеві Михайлу та боярину Федорові.

Біля сцени метушаться приватні охоронці. Із Києва запросили письменника Юрія Мушкетика, автора української гривні художника Василя Лопату, Левка Лук"яненка. Із Росії приїхав космонавт Володимир Титов.

Промови в мікрофон чути слабо, гучно дзижчить генератор.

До гурту підходять гумористи "кролики" 47-річний Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко, 45 років.

— Мы тут стоим за флагами, как бедные родственники, — обурюється у мобілку продюсер гумористів Євген Перебийніс, 65 років.

Організатори приводять до "кроликів" біляву дівчину. Наказують їй супроводжувати гостей. Артисти запевняють, що не загубляться, і йдуть гуляти алеєю Валу.

— "Кролики!" — наречена у білій фаті зупиняє свій кортеж.

— Можно, мы с вами сфотографируемся на память!

Данильця і Моїсеєнка оточують кілька пар, фотографуються десять хвилин. Молодята розчаровано розходяться.

У галереї "Пласт-Арт" виставили портрети чернігівських знаменитостей. Левко Лук"яненко, 80 років, зупиняється біля свого.

— Схожий, — сміється.

22-річна срібна призерка Пекінської олімпіади Ольги Коробка на Гарматній алеї  роздає автографи.

— У рідній Бобровиці мене знають усі, — розповідає спортсменка. — У Чернігові на вулиці впізнають часто, а в Києві — після великих змагань.

Каже, що в Чернігові мер дав однокімнатну квартиру, тепер обіцяють поміняти на двокімнатну.

Китаянок і кореянок догнать і перегнать невозможно

— Я прийшла на штангу у дев"ять років. Тренер Микола Мольченко помітив мене в Бобровицькій школі. На перервах бігала у шкільний підвал і тягала там залізо із хлопцями. Мені повезло — взяли на змагання. Вчуся на другому курсі в Львівському аграрному університеті. По лінії спорту я вже можу робити тренером, але й освіта не завадить.

— Про що найбільше мрієте? — цікавлюся.

— До Олімпіади хотіла стати призеркою Ігор. Тепер залишається брати олімпійське золото. Хоча китаянок і кореянок догнать і перегнать невозможно. У них результати — шалені, на 49 кілограмів більше, ніж я, піднімають. Азіатки старші на пару років.

— Де відпочивали після Олімпіади?

— З наступного року і до лондонської Олімпіади спочинку не буде. За день у залі піднімаю до 14 тонн. Раніше любила читати детективи й танцювати. Тепер навіть на це немає часу.

Повз проходять двоє молодих чоловіків.

— А это вы — Наташа Коробка? — запитує один із перехожих.

— Оля, — поправляє спортсменка й подає руку з манікюром.

— Я вас поздравляю! — тисне руку він. — По телевизору видел, в полпятого утра вставал, чтоб смотреть прямые трансляции. Спасибо вам!

Питаю, чи має нареченого.

— Щоб хтось освідчився у коханні? Ні, я такої можливості ще нікому не давала.

Перший у рейтингу найвідоміших чернігівців, екс-президент Леонід Кучма, на форум не приїхав. Надіслав землякам вітальну телеграму.

Вечеряли гості на білій критій сцені. Червону доріжку пристріляли дюбелями до асфальту. Щоби люди не змерзли, організатори з чотирьох боків поставили газові обігрівачі.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Коробка підіймає 14 тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі