понеділок, 26 лютого 2007 15:55

Олександр Жеребко розсердив зятя Віктора Ющенка

Автор: фото з особистого архіву Олександра Жеребка
  Олександр Жеребко з дівчатами з гурту ”ВІА Гра”
Олександр Жеребко з дівчатами з гурту ”ВІА Гра”

Кінорежисер Олександр Жеребко, 22 роки, фотографувався з Віктором Ющенком, Анастасією Заворотнюк, Наталею Корольовою, Русланою Лижичко. Він збирає фотокартки з автографами зірок. Зараз у його колекції їх понад 500. Деякі зірки стали його друзями.

Зустрічаємося у кафе на Контрактовій площі у Києві. Олександр замовляє зелений чай з лимоном та цукром. З великої чорної папки дістає фотоальбом, розгортає. На першій сторінці фото, де він із президентом Віктором Ющенком та його донькою Христиною. Жеребко каже, що таку ж картку тримає в паспорті перед останньою сторінкою.

— Вона допомагає мені проходити українські митниці, — сміється.

Розповідає, що восени по автографи зірок їздив до Шарм-Ель-Шейху.

— Я дізнався з Інтернету, що поруч із курортом виросло зіркове містечко. Там збудували собі дачі голлівудські актори та режисери. Приїхав до Єгипту з двома фотоапаратами — "Кодак" та "Олімпус". Розпитував місцевих про дачі зірок. Про голлівудське містечко вони нічого не знали. Зате показали дачу зятя Юлії Тимошенко. Думав у Жені та Шона взяти автограф, але будинок був зачинений.

У Єгипті у Жеребка просили автограф.

— Був у шоці. Я сам звик брати автографи, а тут до мене підрулюють люди на пляжі і просять сфотографуватися. Довго не міг збагнути, за кого мене приймають. Спитати було і цікаво, і незручно, — Олександр гортає альбом. На фотокартках він зі співачкою Наталею Подольською, головою Верховної Ради Олександром Морозом. — Усе з"ясувалося, коли одна британка запитала, ким я доводжуся президентові Ющенку.

Виявилося, коли Олександр реєструвався, адміністратор перед останньою сторінкою його паспорта помітила знімок, де він з Ющенком на руках тримає Христину. Вона сказала персоналові готелю та туристам, що в них зупинився родич помаранчевого президента.

Ющенко наказав охороні розійтися, покликав мене

— Ющенка в Єгипті вважають революціонером і героєм, — пояснює Жеребко. — Фотку з ним та Христиною я зробив 2003-го. У палаці "Україна" вручали премії кращим журналістам. Тодішній нардеп Ющенко стояв у коридорі, з ним два охоронці. Я відразу смикнув, що пробитись до нього буде непросто. Спершу підморгнув його доньці, а потім з відстані метрів три гукнув "Вікторе Андрійовичу, ви мій улюблений політик". Ющенко наказав охороні розійтися, покликав мене, потис руку, поцікавився, хто такий, чим займаюсь. Я запитав, чи можна з ним сфотографуватися. Ющенко сказав Христині, яка стояла поруч: "Іди на руки до цього дядька. Він добрий". Сфотографував нас охоронець.

А торік на благодійному балі в палаці "Україна" Олександр познайомився з Віталіною та Андрієм — старшими донькою й сином президента.  

— Дивлюсь, по коридору йдуть Ющенки — Андрій з Віталіною та її чоловік Олексій Хахльов. Я до них. Питаю, чи можна з ними сфотографуватися.

Віталіна каже: "Так-так. Давай я тебе сфоткаю". Почала командувати, на якому фоні нам з Андрієм стати, мені поправила сорочку, осмикнула піджак. Увесь цей час її чоловік стояв у мене за спиною, супився і важко дихав. Після того як Віталіна нас сфоткала, сказала Андрієві: "Давай тепер ти нас фотографуй!" і взяла мене під руку. "Ну, це вже взагалі!" — не витримав Олексій. Віталіна сміялася, крутилася біля мене, ставала то справа, то зліва. "Андрію, я проти! Чуєш!"— вигукнув Олексій. Син Ющенка з фотоапаратом застиг у нерішучості. Озирався то на Олексія, то на сестру, а потім таки натиснув на кнопку. Я відчув, що назріває конфлікт, вихопив фотоапарат, подякував і вперед — за іншими знаменитостями.

На "Євробаченні-2005" у палаці "Україна" Олександр взяв автографи у всіх учасників конкурсу.

— Там було справжнє полювання на зірок! — сміється. — Я влаштувався  другим помічником режисера і всіх ловив за лаштунками. Потоваришував з ізраїльською співачкою Ширі. Вона дуже переймалася, що програла. Я заспокоював її і запросив у нічний клуб "Арена". Там Ширі спробувала налисники з сиром і млинці зі сметаною. До неї підходили відвідувачі клубу — просили автографи. Вона нікому не відмовила. Коли Ширі відійшла на кілька хвилин, до мене підбіг адміністратор закладу і запитав: "Ви хлопець Ширі? Дайте мені автограф!".

Жеребко зізнається, що довго переслідував російську співачку Алсу. Ходив на всі її концерти в Україні.

— Мені вдалося прорватися до неї за лаштунки, представитись і сказати, що я хочу. Розмова тривала хвилину. А потім з"явився її продюсер і прогнав мене. Через рік на наступному концерті співачки я домовився з моїм другом, який працював освітлювачем в палаці "Україна". Я влучив момент, коли продюсер відійшов, підбіг до Алсу і сказав "Улыбаемся". У цю мить мій товариш нас клацнув.

На позаторішньому балу в Національній опері Олександр вальсував із "Міс Всесвіт" Наталкою Глєбовою.

— Я наткнувся на неї біля вікна. Вона давала інтерв"ю. Чую, її запитують: "З ким ви будете танцювати?". А вона у відповідь: "З тим, хто перший запросить". Я всіх розштовхав і запросив її на вальс. Потім ми з Наталкою пили каву і розмовляли про кіномистецтво. Вона розповіла, що хоче поступати на режисера телебачення.

1984, 4 грудня — Олександр Жеребко народився в Києві
2001 — вступив до столичного Міжнародного університету лінгвістики і права на спеціальність "режисер"
2003 — сфотографувався з Віктором Ющенком, узяв у нього автограф
2006, червень — вступив до київського філіалу "Голлівудської кіношколи"
2006, жовтень — поїхав в Шарм-Ель-Шейх по автографи голлівудських акторів
Неодружений

Зараз ви читаєте новину «Олександр Жеребко розсердив зятя Віктора Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі