пʼятниця, 26 жовтня 2007 19:09

Олександр Малінін не бачиться з батьком

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Співак Олександр Малінін із дружиною Еммою на концерті Дмитра Хворостовського в Москві. 2004 рік
Співак Олександр Малінін із дружиною Еммою на концерті Дмитра Хворостовського в Москві. 2004 рік

Російський співак Олександр Малінін, 49 років, не бачиться зі своїм 75-річним батьком Миколою Вигузовим. Микола Степанович живе сам у селі Косуліне під Єкатеринбургом. Мати Олександра Ангеліна перебралася до сина в Москву.

— Син змінює номери телефонів, щоб я йому не дзвонив. Лише раз попросив у нього грошей, коли машину купляв — бракувало 10 тисяч. Подзвонив Сашкові. "Ти що, — каже, — звідки в нас такі гроші?" А раніше, бувало, дзвонить із Москви: "Так скрутно, останній рубль залишився". Ми з матір"ю йому щомісяця відсилали гроші — 300, 400 рублів, — розповідає чоловік.

У групі "Цветы" Олександр Вигузов змінив призвіще на псевдонім Малінін.

— Чим тобі наше прізвище не вгодило? — образився батько.

— Не звучить, — пояснив співак.

— Інші артисти пишаються батьками. А наш соромиться, що ми прості люди. 1996-го виступав у Єкатеринбурзі. Зі сцени багатьох згадав — друзів, учительку. Я теж у залі сидів, але про мене і словом не обмовився, — ображений батько.

Олександр Малінін має будинок на Николиній горі в Підмосков"ї. На фасаді виліплена ліра, решітки на вікнах — у формі скрипкових ключів. Поруч із будинком кущі бузку, які артист разом із дружиною Еммою привезли з Єкатеринбурга. Від маленького бараку, де Сашко жив із батьками, залишилося лише будівельне сміття. Але бузок цвіте, як і раніше.

Будинок, у якому жив Олександр, опалювався дровами. Рубати їх було його обов"язком.

— Тато давав мені стусанів принаймні двічі на тиждень. Я намагався звернути на себе увагу, смішив увесь клас, — згадує Малінін. — Учителі скаржилися батькам.

Із трьох дружин Малініна батькові подобалася лише Ольга Зарубіна

Хлопець виступав у художній самодіяльності. Засмучувався, коли батьки не приходили на його виступи. У 14 років пішов із сім"ї у військове музичне училище.

Першою дружиною співака була скрипалька Інна з ансамблю "Поющие гитары". У них є 26-річний син Микита. Він теж співає, переміг у конкурсі "Фабрика зірок-3". Від другої дружини, популярної у 80-ті роки співачки Ольги Зарубіної, в Малініна є 21-річна донька Кіра. Із Зарубіною Олександр розлучився після того, як потрапив у автокатастрофу. На старих "жигулях" на великій швидкості врізався у стовп. Розбив голову, переламав руки й ноги. Від шоку і травм утратив голос. Ольга злякалася, що чоловік не зможе більше виступати, й пішла від нього. Вона заборонила Малініну спілкуватися з донькою. На початку 90-х разом із Кірою Зарубіна виїхала до Америки, де працює перекладачкою.

Артист залишився сам, без роботи та житла. Мав борги. На милицях прийшов до церкви і похрестився. Невдовзі він одужав, до нього повернувся голос. На одному з концертів знайома підвела до Олександра свою подругу Емму.

— Олександр зрадів, коли дізнався, що я не співаю й не танцюю, — розповідає жінка.

Емма працює гінекологом. Від першого шлюбу в неї є син Антон, 25 років. Він навчається в Англії. Малінін і Емма одружилися 1990-го, а за півтора року обвінчалися. Подружжя виховує 7-річних близнюків — Фрола й Устину. Хлопчик грає на скрипці, дівчинка — на фортепіано.

Із трьох дружин Малініна батькові співака подобалася лише Ольга Зарубіна.  Вигузов вважає, що саме вона допомогла Олександрові стати популярним. Онуків Фрола й Устину Микола Степанович побачив по телевізору.

— Батько невістки — директор "Водопроектканалу", мати не працює. Вони були проти шлюбу доньки з Сашком, — каже чоловік. — Якось я приїхав до Москви, дзвоню. А вона крижаним голосом каже: "Саша на гастролях", — і кидає слухавку. Я два дні жив на вокзалі.

1958, 16 листопада — Олександр Вигузов народився у Свердловську — нині Єкатеринбург, в сім"ї залізничників
1972 — мати подарувала гітару
1976 — співає в уральському народному хорі
1979 — виступає у ВІА "Поющие гитары", "Голубые гитары", групі Стаса Наміна
1980 — одружився зі скрипалькою Інною; народився син Микита; за два роки розлучилися
1983 — оженився на співачці Ользі Зарубіній; за два роки народилася донька Кіра
1986 — потрапив у автокатастрофу, втратив голос, розлучився, хрестився
1988 — працює в Театрі пісні Алли Пугачової
1988 — гран-прі на конкурсі в Юрмалі
1990 — одружився з гінекологом Еммою
2000 — з"явилися на світ близнюки Фрол і Устина

Зараз ви читаєте новину «Олександр Малінін не бачиться з батьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі