четвер, 03 січня 2008 18:59

Олександр Абдулов помер від раку легенів

 

54-річний російський актор Олександр Абдулов помер 3 січня о 7.30 у Московському центрі серцево-судинної хірургії. У нього був рак легенів четвертої стадії.

— Дружина Юлія забороняла дзвонити чоловікові, відвідувати його, — розповідає Сергій Вольтер, заступник директора в театрі Ленком, де Абдулов працював 30 років. — Навіть найближчий друг Абдулова актор Леонід Ярмольник мав право бути з ним не більше 15 хвилин.

Рак у артиста виявили влітку. Олександр Гаврилович у кримському місті Балаклава знімав фільм "Гіперболоїд інженера Гаріна".

— Казав, що в нього все болить, — згадує актриса Ірина Розанова, яка грає у стрічці авантюристку Зою Монроз. — Але думав, що це наслідки травм на зйомках. Адже всі трюки він виконував сам, без каскадерів.

На зйомках акторові стало зле. 19 серпня його повезли до севастопольської лікарні N1, виявили виразку шлунка і прооперували. У цій же лікарні порадили звернутися до онкологів, бо побачили затемнення на легенях. У вересні московські лікарі поставили Абдулову діагноз — рак четвертої стадії. Актор потрапив до клініки "Іхілов" ізраїльського міста Тель-Авів. Там він обстежувався в Річарда Клаузнера — приватного лікаря американського президента Джорджа Буша-молодшого. Однак ізраїльські медики заявили Абдулову, що нічого не можуть вдіяти. Актор повернувся, жив на дачі у Внуково з 31-річною дружиною Юлією і донькою Женею, яка народилася в березні. Актор схуд на 20 кг. Кажуть, їздив лікуватися до шаманів у киргизьке місто Бішкек. Але родина Абдулова цю інформацію спростовує.

За тиждень до Нового року в актора стався серцевий напад. Із дачі його повезли до лікарні. Він відмовився їхати у прийомне відділення в інвалідному візку — пішов сам.

Кар"єра Абдулова почалася в московському театрі Ленком. Але популярним його зробило кіно. На вулицях почали впізнавати після ролі Ведмедя у фільмі "Обыкновенное чудо" 1978 року, який зняв Марк Захаров за п"єсою Євгенія Шварца. Зоряними для актора були ролі Івана у фільмі "Чародії", Миті в стрічці "З коханими не розлучайтеся", Микити в "Карнавалі", убивці Робера в фільмі "Шукайте жінку". У театрі й кіно Абдулов зіграв 90 ролей. 2000-го дебютував як режисер — зняв картину "Бременські музиканти". У лютому 2008-го хотів зіграти Кочкарьова у постановці Марка Захарова "Одруження" в театрі Ленком.

Абдулов казав, що на творчість його надихають жінки. 1979-го він одружився з актрисою Іриною Алфьоровою. У фільмі "З коханими не розлучайтеся" 1979-го вони зіграли подружжя. Після виходу стрічки їх визнали найкрасивішою парою радянського кіно. Щоб почути від Ірини "так", Олександр годину носив її на руках вулицями Єревана. Навіть удочерив пасербицю Оксану, яку Алфьорова народила від цивільного шлюбу з болгарським бізнесменом Бойко Ґюровим.

На початку 90-х московська журналістка Дар"я Асламова розповіла, що була коханкою Абдулова. Шлюб Олександра Гавриловича з Алфьоровою розпався. Він залишив дружині квартиру, а сам жив у гримерці театру Ленком.

Після розлучення вісім років зустрічався з колишньою балериною Галиною. Але одружуватися не став. Галині, як раніше Ірині, залишив квартиру, а на додачу авто. Потім захопився московською журналісткою Ларисою Штейман. Вона домоглася, щоб Абдулов припинив носити старі светри і стежив за модою. Кажуть, він зробив пластичну операцію. Але і Штейман руки та серця не запропонував.

Із молодшою на 23 роки екс-моделлю Юлією Милославською Абдулов познайомився на пляжі в Сочі.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Абдулов помер від раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі