середа, 16 березня 2011 01:15

Олег Куцак на роботу їздить на таксі

Автор: фото: Оксана ГАЙСИН
  Вчитель Олег Куцак із села Летківка на Вінниччині сидить на китайському квадроциклі, яким добирався до школи. Чоловік перестав рости у дитинстві
Вчитель Олег Куцак із села Летківка на Вінниччині сидить на китайському квадроциклі, яким добирався до школи. Чоловік перестав рости у дитинстві

Олегу Куцаку із села Летківка Тростянецького району на Вінниччині 32 роки. Має зріст 145 см, важить 41 кг. Попри маленький зріст, має багато друзів і роботу. Веде гурток англійської мови для учнів молодших класів у Летківській середній школі. Працює 2 год. на тиждень.

— Діти його дуже люблять, — розповідає директор школи Олександра Усенко. — Коли через сніг не може добратися на уроки, біжать до нього додому. Ми живемо по сусідству. Олег — цікавий співрозмовник, має найновішу музику, ігри. Інтернет, мабуть, у нього першого в селі з'явився. Як у мене в школі з комп'ютером якась неполадка, то його кличу.

Від Олегового дому до школи 2 км. Без проблем діставався на роботу, доки мав квадроцикла. Але він китайський, тому швидко вийшов із ладу. Пішки подолати відстань складно, інколи підвозять друзі. Буває, викликає таксі з сусіднього із селом Тростянця. Поїздка туди й назад обходиться у 30 грн.

— Ходити коліно болить, — каже Олег, умостившись удома в кріслі. — Років зо два тому практикував вправи з тягарцями. Одягав на кожну ногу по 2 кіло й ходив до 3 кілометрів. А з 5-кілограмовими тягарцями на руках стрибав. Одного дня добре настрибався. На ранок розболілося коліно, так і до цих пір.

Півтора року щодня обливається холодною водою, зрідка обтирається снігом. На розкладному кухонному столі в кімнаті грає з друзями в настільний теніс.

— Якось заболіло плече. Звернувся до лікаря, а рентген показав: сустава в плечі немає. Або стерся, або й не було зовсім.

Друзі кличуть його на вечірки, шашлики. Сотні приятелів має у мережах "Вконтакте" та "Одноклассники". Зрідка приїжджає додому молодший брат Віктор — 22-річний блондин, десь 1 м 90 см на зріст. Після історичного факультету Вінницького педуніверситету він навчається у Києво-Могилянській академії. Вдома Олегові допомагає мати. Раїса Куцак працює медсестрою в місцевій райлікарні.

Олег Куцак народився здоровим. У 2 роки медики поставили йому діагноз ревматоїдний поліартрит. Кажуть, захворювання могли спричинити щеплення. Тричі Олег проходив тривалі курси лікування в Москві. Через сильні препарати, які мусив приймати постійно, його ріст призупинився. Коли Радянський Союз розвалився, від лікування в Москві довелося відмовитися.

— До сьомого класу ходив до школи. Потім не зміг пересуватися. Два роки лежав. А далі взяв до рук гантельки. Екстерном закінчив школу, вступив до Вінницького педінституту на факультет іноземних мов. Навчався заочно, але їздив на всі сесії.

У школі Олег Куцак має мізерну зарплату. Від держави отримує 1200 грн пенсії. З неї відкладає гроші братові на навчання. Стоїть у черзі на авто "таврія". Доки підійде черга, складає грошей на нового квадроцикла — японського.

Зараз ви читаєте новину «Олег Куцак на роботу їздить на таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі