вівторок, 02 листопада 2010 03:05

Оксана Когут пошила 2-кілограмовий кросівок

Автор: фото: Ліна Яворська
   Вінничанка Оксана Когут тримає кросівок
Вінничанка Оксана Когут тримає кросівок

Вінничанка 39-річна Оксана Когут пошила кросівок-гігант. Він важить 2 кг. Завдовжки — 120 см.

— Черевик у мене замовив власник одного спортивного магазину, — розповідає. — Це задумувалося як костюм для людини-реклами. Поверх кросівка планувався носок із логотипом "Адідас", між полосками мала бути сітка, через яку людина могла б дивитися. Одягався б як рюкзак за допомогою ременів. Ідея зацікавила. Колись на телеканалі "Діскавері" бачила, як на взуттєвій фабриці їх шиють, то мала уявлення про деталі.

На виріб пішло 1,5 м шкірозамінника, 2 м поролону, 1 м повсті та 5 м меблевого флізу. Шнурки майстриня зробила з синтепона та трикотажу. Для дірок узяла шторні люверси. Працювала по вихідних, пошила за 20 год.

— Раніше з подібних речей шила капелюх діаметром півтора метра для прикрашення весільних машин. На його фоні молодята фотографувалися.

Оксана Когут працює 17 років модельєром у власній майстерні. Розробила крій безлекальним методом. Знімає мірки й одразу робить викрійку на тканині. Каже, що так легше й швидше. Зараз навчається на четвертому курсі Вінницького інституту конструювання одягу.

— Пішла навчатися, бо завжди переживала, що роблю щось неправильно. Коли кросівок пошила, замовник із невідомих причин передумав його забирати. Залишила собі. Стоїть зараз на роботі. Якщо хтось захоче купити, продам за 100 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Когут пошила 2-кілограмовий кросівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі