четвер, 24 липня 2008 17:16

"Носимо по 35 кілограмів пошти щодня"

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

"До вас звертаються листоноші міста Ічня. Довго ми терпіли, але останнім часом терпець увірвався. Невже нашій країні зовсім не потрібна праця листонош? Можливо, треба закрити всі вузли зв"язку, тоді відбудеться велика економія коштів і зменшаться затрати. Тоді, можливо, розплющаться очі в наших міністрів і вони нас замітять як структуру в країні.

Ми потрібні тільки людям, напевно, більше нікому. Ніхто не звертає уваги на цей народ, що тягне непосильну для жінок пошту. Іноді дивуєшся, для кого придумали той закон про працю. Може, вже нам його і не потрібно, якщо він не виконується.

Починаючи з оплати праці кожна листоноша на ІІІ класі кваліфікації. І немає різниці, чи ти рік працюєш чи 40, знаєш один участок чи п"ять. Протяжність одного 16 кілометрів, а велосипедів ніхто не дає. Ніхто ніколи не питає, скільки кілограмів ми несемо. Носимо кожного дня не менше 35.

Вихідний день зробили тільки один. Але якщо в суботу ти фізично не можеш донести те, що нагружено, ти працюєш у неділю на користь країни, бо ніхто тобі не оплатить. А люди, які ждуть листонош, не винні. То ми не хочемо їх образити. Тому не рахуючись зі своїм босом йдеш до людей, які тебе чекають.

Хочемо запитати в керівників, які складали норми для листонош. Чому туди не вписано продаж товарів повсякденного вжитку? Тому що на це треба затрати: час розказати, що ти приніс до людини і скільки все це коштує.

На оплату пенсії виділяється 2 хвилини, а хто за такий час може вигукати людину, якій 70–80 років?

Плани на підписку складають такі, що й населення стільки немає. Напевно, на покійників накидають.

Шановні видавці та журналісти, ви задумувалися, що ваша праця залежить багато в чому від праці листонош? Тому що якщо не буде кому доставити ваші видання до людей, то кому вони потрібні? Отже, ми дуже вас просимо, що коли наше Міністерство зв"язку не хоче звертати на нас увагу, то, можливо, з вашою допомогою ми зможемо вирішити цю проблему.

Ми думаємо, що це крик душі по всій Україні. Із повагою до вас листоноші Ічнянського вузла зв"язку".


Лист надійшов із міста Ічня Чернігівської області. Під ним підписалися листоноші 10 відділень поштового зв"язку

Зараз ви читаєте новину «"Носимо по 35 кілограмів пошти щодня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі