середа, 02 грудня 2009 08:55

Нікас Сафронов косився на декольте Олени Стаценко

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Актриса Ольга Сумська (ліворуч) із донькою Анею, матір’ю Ганною Іванівною і художником Нікасом Сафроновим у столичному готелі ”Опера”. Вони прийшли на виставку ”Галерея талантів”
Актриса Ольга Сумська (ліворуч) із донькою Анею, матір’ю Ганною Іванівною і художником Нікасом Сафроновим у столичному готелі ”Опера”. Вони прийшли на виставку ”Галерея талантів”

— Усі руки поколоті, дєвочки, — скаржиться подругам актриса 43-річна Ольга Сумська у столичному готелі "Опера". У п"ятницю київська дизайнерка Олена Стаценко, 43 роки, влаштувала там виставку "Галерея талантів". Сумська надала півметрову ляльку — княгиню Ольгу зі своїм обличчям. Одяг для неї пошила сама.

— Два тижні за швейною машинкою ночами сиділа. Це для мене героїчний вчинок, бо ж давно машинку не діставала. Раніше мамі шила весь одяг, старшій доньці Тоні. Тепер інколи шию молодшій Ані.

7-річна Ганна смикає її за рукав, проситься додому.

— Ну чого ти людей боїшся! — нервує актриса. Розповідає, що ляльку зі своїм обличчям замовила у скульптора Мирослава Тємєрова.

— Вона мала бути спочатку в образі Роксолани. Але дивлюсь — точно як княгиня Ольга! Ця лялька в нас тепер як член сім"ї. Віталік (чоловік, актор Віталій Борисюк. — "ГПУ") кожного ранку до неї вітається: "Доброе утро, княгинюшка".

Відкриття затримують на півгодини — чекають російського художника 53-річного Нікаса Сафронова.

Олена Стаценко зустрічає його біля входу. Обіймаються. Він коситься на її глибоке декольте. Казку Сафронова "Ночь перед Рождеством" Олена роздрукувала на аркушах і розклала на столі.

— Мій приятель, музичний критик Артемій Троїцький, якось попросив новорічну казку для його журналу. Я довго відкладав, доки він не подзвонив і не накричав — ну все, мовляв, через годину здаємо в друк. Я сів і написав цю казку, — розказує він у фойє.

Двічі малював Кучму

Каже, американська співачка Мадонна попросила проілюструвати її казки.

— Мабуть, їй порадила мене перша леді Естонії — Евелін Ільвес. Я писав її портрет. Грошей із Мадонни не візьму.

З українськими політиками дружите?

— Двічі малював Кучму. Один портрет замовив Віктор Черномирдін, вони близькі друзі. Але політики, як голуби: коли внизу, то їдять із наших рук, а коли зверху — серуть на голови. Недавно приходили люди від одного вашого кандидата. Запитали, скільки коштує моя картина. Кажуть: "Платимо вдвічі більше, якщо скажете, що ви його підтримуєте". Я відмовився.

Юлію Тимошенко малювали?

— Знаю, що вона добре ставиться до моїх робіт. Я робив на неї шарж. Він десь в Україні — може, навіть у неї. Як Тимошенко там виглядає? Гарно, з косою, — сміється.

Зараз ви читаєте новину «Нікас Сафронов косився на декольте Олени Стаценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі