четвер, 17 січня 2008 15:49

Не змушуйте людей здобувати волю за допомогою сокири

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Ще греки казали: "Демократія — це форма політичної організації суспільства, що характеризується участю народу в управлінні державними справами". І в Конституції України записано, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. Усе граматично зрозуміло. У демократичній країні, а ми себе вважаємо такими, народ у своїх інтересах і собі на благо повинен здійснювати управління державою. Насправді, це зовсім не так.

Ні президент, ні прем"єр, ні депутати ніколи не думали й не будуть думати про свій народ, а тільки за себе і своїх рідних. Лише цим можна пояснити той факт, що п"ять відсотків привласнили 90 відсотків багатства України. А 95 відсотків людей володіє рештою. І то найгіршою. А тому все іде, як у того байкаря, "а більший меншого тусає, та ще й б"є, затим, що сила є".

Що ж, ми за народ, коли нас називають бидлом і козлами, а третина голосує за партію, керівник якої так сказав. Він забув, що цей народ пробачив йому подвійне сидіння в тюрмі. А він вішає локшину на вуха народу про прибуток у 48 тисяч гривень на рік. А що ж народ? Мовчить і далі голосує.

Хоча не всі мовчать. Коли свого часу пані Вітренко та пан Медведчук теж вішали локшину, то народ викинув їх із політики. Попередив і пана Литвина. Той на посаді спікера не підтримав помаранчеву революцію — люди не проголосували ні за нього, ні за його блок на парламентських виборах. Але все-таки дали Литвину можливість виправитися цього року і підтримати демократію в країні. Та якщо він не підтримає демократичні сили, то на наступних виборах народ не буде за нього голосувати й забуде про пана Литвина, як політика. Як це зробив із паном Морозом за зраду демократії. І продаж себе Партії регіонів за тридцять срібляників.

Недовго народ буде підтримувати Партію регіонів. Жодна партія в історії України не зробила так багато зла для народу, піднявши ціни на товари та послуги в деяких випадках утричі. Невже вони думають, що за допомогою брехні та зрадників утримають народ. Не буде цього! Схаменіться! Подумайте про людей!

Не змушуйте народ здобувати волю і право на нормальне існування, як говорив Тарас Шевченко, за допомогою сокири.

М. П. Коростяренко, м. Київ

Зараз ви читаєте новину «Не змушуйте людей здобувати волю за допомогою сокири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі