середа, 27 серпня 2008 18:22

Наталія Гундарева тричі виходила заміж
11

12 років тому актриса Наталія Гундарева отримала премію ”Хрустальна Турандот” за кращу жіночу роль. Нагороду їй вручили у маєтку графа Шереметьєва ”Кусково” 25 травня 1996 року
Фото: фото: ІТАР-ТАРС
Першим чоловіком Наталії Гундаревої став режисер Леонід Хейфец. Він любив бучні компанії
Із актором Віктором Корєшковим Гундарева прожила два роки. Вона подала на розлучення, бо чоловік зраджував
Гундарева називала актора Михайла Філіпова  єдиним чоловіком у житті. Познайомилися 1986-го у московському театрі імені В. Маяковського
Наталія Гундарева у ролі Анни Доброхотової у фільмі ”Солодка жінка” (1976)

28 серпня російській актрисі Наталії Гундаревій виповнилося б 60 років. Вона пішла з життя 14 травня 2005-го. Актриса довго хворіла, перенесла кілька інсультів.

— У наш час треба померти, щоб до тебе почали гарно ставитися, — казала Гундарева за кілька років до смерті. — Тоді всі відразу згадують, яка ти була хороша. А доки живеш — усе інакше.

Наталія Гундарева народилася в Москві. Її батьки Георгій Макарович та Олена Михайлівна працювали інженерами на автозаводі. Під їхнім впливом донька у 10 класі влаштувалася до конструкторського бюро кресляркою. Збиралася вступати до Московського інженерно-будівельного інституту. Однак приятель дівчини, актор Віктор Павлов, переконав подати документи в Щукінське театральне училище. На місце там претендували 247 осіб. Гундареву взяли відразу, хоч і зауважили, що дівчина повненька й непластична.

— Батько мені казав: "Доки тебе оббіжиш, буханець хліба можна з"їсти", — жартувала актриса.

В училищі вона займалася танцями, брала уроки пластичної майстерності.

— Наталія з першого дня навчання відрізнялася від інших так, як народна артистка — від шкільної самодіяльності, — говорить про Гундареву однокурсник, актор Костянтин Райкін, 58 років. — На другому курсі ректор Борис Захава готовий був видати їй диплом.

Після училища актрису запросили відразу до чотирьох театрів. Вона обрала театр імені Маяковського, де працювала все життя.

У кіно почала зніматися 1966-го. Слава прийшла до неї за сім років, після фільму "Здрастуй і прощавай!". Серед найвідоміших стрічок, у яких зіграла, — "На вас чекає громадянка Никанорова", "Осінь", "Якось через 20 років", "Солодка жінка". За роль у фільмі "Осінній марафон" 1980-го актрису відзначили Державною премією Російської федерації.

— Мої головні глядачі — звичайні, пересічні жінки, — казала актриса.

Наталія Гундарева тричі виходила заміж. Її першим чоловіком став театральний режисер Леонід Хейфец, старший на 14 років. Він першим привів Гундареву на телебачення — задіяв її в екранізації роману Гончарова "Обрив". Подружжя прожило разом шість років. Жінка скаржилася, що втомилася від гостей, яких приводив додому Хейфец:

— Після вистав трупа збиралася в нас удома. Я постійно мусила бути на кухні, готувати. На цьому моя любов скінчилася.

Два роки Гундарева прожила з актором Віктором Корєшковим. Подала на розлучення, коли дізналася про його роман із молодою співачкою. Потім у всіх інтерв"ю зазначала, що мала лише одного чоловіка — актора Михайла Філіпова. Вони побралися 1986-го.

— Мишко прийшов у наш театр, і ми опинилися в одній компанії, — розповідала. — Я відзначила його надзвичайне почуття гумору! Швидко спрацювалися так, що почали жити разом. Коли чоловік актор, це знімає всі проблеми. Не треба пояснювати, чому хвилюєшся перед прем"єрою чи допізна репетируєш.

Дітей подружжя не мало.

— Я не відчуваю потреби в дітях, — пояснювала актриса. — Мені їх заміняє театр.

2001-го в Наталії Гундаревої стався перший інсульт. Вона два тижні перебувала в комі. Коли стала почуватися краще, почала писати автобіографічну книжку. Актриса мріяла про нові ролі, однак лікарі заборонили повертатися в кіно й на сцену.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Гундарева тричі виходила заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі