вівторок, 07 жовтня 2008 16:15

Народженим у засланні надбавки до пенсії не дають

"Моїх батьків 1930 року вислали як куркулів у Запорізьку область. Після війни вони повернулися до села В"язовець Білогірського району Хмельниччини. Хату, хлів, худобу конфіскували. А я народився в засланні 1941-го, — пише читач Михайло Киричок з Хмельниччини. — Чув, що розкуркуленим належить надбавка до пенсії. До кого звернутися?".

Згідно зі ст. 77 Закону України "Про пенсійне забезпечення" громадянам, які необґрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані, пенсію збільшують на 50%. А членам їхніх сімей, яких примусово переселили, — на 25% мінімальної пенсії за віком.

— Чи належить людина до репресованих, за документами визначає комісія із питань поновлення прав реабілітованих при Хмельницькій облдержадміністрації, — каже заступник начальника управління пенсійного фонду в Хмельницькій області Оксана Теляча. — Але за листом зрозуміло, що під категорію репресованих підпадають тільки батьки читача. Михайла Киричка не репресовували.

Зараз ви читаєте новину «Народженим у засланні надбавки до пенсії не дають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі