вівторок, 02 лютого 2016 06:40

Найвища українка померла уві сні

Автор: ФОТО З САЙТА www.fakty.ua
  Чернігівка Любов Шило просила милостиню біля монастиря. Її двічі позбавляли батьківських прав
Чернігівка Любов Шило просила милостиню біля монастиря. Її двічі позбавляли батьківських прав

17 січня в Чернігові не стало найвищої українки 41-річної Любові Шило. 2007 року вона потрапила до Книги рекордів України. Мала зріст 2,13 м. Носила взуття 47-го розміру.

— Люба сильно випивала, — розповідає 54-річна Світлана Ухо, сусідка покійної. — Жила у старій хаті без світла й газу. Просила милостиню біля жіночого монастиря. Померла в хаті Олександра Петлюка — чоловіка своєї сестри. Зайшла до нього в гості. Випила чарку й лягла спати. Вранці не прокинулася. Її тіло забрали на експертизу. Кажуть, перед тим сильно кашляла. Видно, померла від ускладнень.

В юності Любов Шило займалася баскетболом. 20-річною залишила спорт. Почала випивати. Двічі її судили за крадіжки. Давали умовні терміни.

— Коли Люба не пила, була чудовою людиною, — каже Світлана. — Та варто було їй хоч трохи хильнути, на очах змінювалася. Заради чарки ставала готова на все.

Любов не була заміжньою. Від сусіда Тимофія народила сина Данила й доньку Анастасію. Зараз їм 21 і 9 років. Обох забрали соціальні служби. Їх виховують прийомні батьки.

— Тимофій не допомагав ростити дітей, бо не вірив, що вони його, — згадує Світлана. — Після народження доньки Люба перестала пити, влаштувалася на роботу розвантажувати вагони. Але її вистачило на кілька місяців. Коли знову взялася за випивку, з малою дитиною ходила під монастир жебракувати. 10-місячну дівчинку забрали в лікарню із запаленням легенів. Любу вдруге позбавили батьківських прав.

Зараз ви читаєте новину «Найвища українка померла уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі