пʼятниця, 22 квітня 2011 04:30

Найвища дівчина продовжує рости

Незряча 18-річна Малі Даунджі з Таїланду вдвічі вища за своїх друзів, учителів і батьків. До свого повноліття за рейтингом Книги рекордів Гіннеса вона була найвищим підлітком у світі. Має зріст 2,08 м.

— Для нашої родини такий високий зріст — дивина, — каже матір Джі, 40 років. — Я і чоловік маємо по 1,4 метра росту. Малі народилася незрячою. До 9 років була як усі діти. Потім почала рости набагато швидше, ніж її шкільні друзі. Я відвела її до лікарів, щоб переконатися, чи немає серйозних відхилень у здоров'ї доньки. Медики шокували мене. Моя донька ніколи не перестане рости.

У головному мозку дитини виявили пухлину, яка тисне на нерв і викликає гормональний дисбаланс в організмі. Дівчина важить 130 кг і носить взуття 46-го розміру.

— Пухлина виявилася доброякісною, але неоперабельною, — каже лікар Самуель Горелі, 49 років. — Малі продовжуватиме рости і може досягти 3 метрів. Ми приписали їй дорогі ін'єкції, що уповільнюють ріст. Препарат коштує 3 тисячі доларів за ампулу. Кожні три місяці вона проходить курс ін'єкцій, які блокують гормони росту й контролюють гігантизм.

Малі Даунджі постійно сидить удома. Бавиться з сестрою 3-річною Дауринг. Допомагає матері прибирати будинок і куховарити.

— У мене немає ні друзів, ні хлопця, — говорить Малі. — Усі ігнорують мене, але я така ж, як інші, просто на кілька сантиметрів вища. Постійно сиджу вдома, бо тато боїться відпускати мене саму на вулицю. Люди шарпають за руки, просять сфотографуватися зі мною, а потім сміються.

Зараз ви читаєте новину «Найвища дівчина продовжує рости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі