вівторок, 29 липня 2008 15:15

Надія Павлюк зцілилася від бездітності

Автор: фото: Марія ПЕТРІВ
  Жителька села Братківці Тисменицького району Івано-Франківської області
Жителька села Братківці Тисменицького району Івано-Франківської області

31-річна Надія Павлюк із села Братківці Тисменецького району Івано-Франківської області народила двох дітей після складних операцій на яєчниках. Лікарі діагностували в жінки безпліддя й запевняли, що взагалі не завагітніє.

Подружжя Павлюків мешкає у власному будинку. Позаду хати двоповерхова новобудова, далі — город.

— Іще все не обсапала, — показує Надія рукою на грядки картоплі. — У нас найкращі полуниці в селі родять. Сусіди розсаду до міста возять продавати.

Чоловік Руслан Павлюк, 32 роки, на життя заробляє євроремонтами в обласному центрі. Побралися шість років тому.

— Одразу хотіли дітей. Клякала вдома на коліна, довго молилася, плакала, щоби Бог дарував дітей, — Надія проводить до рожевої дитячої кімнати. На ліжку розкидані іграшки. — Я лиш один яєчник здоровий мала. Як була дівчиною, мене в живіт ударив сусідський баран — аж на землю впала. Не знала, що вони б"ються так сильно.

Надія Павлюк із братом і двома сестрами жила в селі Хорішки Козельщинського району на Полтавщині.

— Сільський лікар сказав, що живіт поболить і перестане. Мовляв, у такому віці в усіх дівчат болить унизу живота, — розповідає Надія.

У 1996-му родина переїхала в Івано-Франківськ.

— Підробляла в одних людей нянькою, надірвалася — важке підняла. Раптом підскочила температура, кинулися сильні кровотечі — світ немилий здавався, — згадує. — Пішла до гінеколога. На УЗД (апарат ультразвукового дослідження. — "ГПУ") на правому яєчнику виявили кісту. Прооперували: удалили правий яєчник, а з лівого зняли оболочку. У жіночій консультації казали, що не зможу завагітніти. Потім зробили ще одну операцію — різали кісту біля лівого яєчника.

Подумала, що попісяла, а дивлюся: суха

— Хочте — лікуйтеся травами, але вам нічого не поможе — отак прямо в очі казали лікарі, — додає 54-річна Ольга Грушенко, матір Надії. Жінка тримає на руках світловолосу 2-річну онуку. Дитину покусали комарі, на обличчі червоні цятки. — Надя після операцій покаялася в гріхах. Коли завагітніла, ми стільки імен перебрали, щоб назвати. Я хотіла, щоб Оксанкою була, бо Соломійку потім прозиватимуть Солохою. Але діти вперлися на своєму.

Надія Павлюк каже, що за рік до народження доньки почула голос під час молитви. Жінка ходить до євангельської церкви "Відродження".

— Голос сказав, що завтра стану здорова, — розповідає. — Злякалася тоді дуже. А в неділю в церкві відчула, як щось тепле пройшло по тілу згори донизу. Подумала, що попісяла, а дивлюся: суха, — ніяковіє. — У понеділок пішла перевірятися на УЗІ. Моя лікарка Надія Іванівна Круп"як оглядає й каже: "Правий яєчник здоровий, лівий — також". Я їй тихо говорю: "Може, ви не пам"ятаєте, але я до вас щомісяця бігала". Лікарка глянула в мої справки й аж зблідла, руки затряслися. Не могла повірити, що в мене яєчники відновилися. Ледве в неї справку взяла, що здорова, — показує довідку.

За кілька тижнів завагітніла. Доньку народила через кесарів розтин. За рік після народження Соломії Надія завагітніла знову.

— Сина не планували, — пеленає Давида. — Але вже така ласка Божа. У нього ім"я "цар" і "переможець" означає.

1976, 9 жовтня — Надія Харук народилася в с. Хорішки Козельщинського р-ну на Полтавщині
1993 — закінчила школу, вступила в професійне училище N 16
1996 — переїхала в Івано-Франківськ, за рік видалили правий яєчник і фолікулярну кісту
2002 — вийшла заміж за Руслана Павлюка
2005 — виявили кісту біля лівого яєчника, в травні завагітніла
2006, 15 березня — народила доньку Соломію
2008, 11 лютого — на світ з"явився син Давид

Зараз ви читаєте новину «Надія Павлюк зцілилася від бездітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі