пʼятниця, 04 листопада 2011 07:15

На здоров'я вишивають листя дуба

"Ми з чоловіком прожили у шлюбі сім років. У серпні розлучилися. Він переїхав до мами, у мене залишився наш весільний рушник. Не знаю, що з ним далі робити", — пише львів'янка 34-річна Лариса.

— Весільний рушник після невдалого шлюбу треба занести в церкву й одразу вишити новий, — радить вінницький біоенергетик Юрій Синюк, 48 років. — Невдалий шлюб чи овдовіння може принести вишите на рушникові гроно калини. Вона символізує самотність. Тому її, як ялину і сосну, не садять на подвір'ї.

На рушникові символічно зображують побажання на життя. Для добробуту вишивають пшеничне колосся, на здоров'я — листя дуба. Щоб сім'я була плодовитою, зображують дерево життя. Лебеді символізують вірність. На рушникові не можна вишивати барвінку та інших рослин, які плетуться. Чоловік буде гулящий. Слова "На щастя, на долю" теж не рекомендують, бо молодята стають на рушник ногами й ніби втоптують своє щастя в землю.

Якщо батьки нареченої вмерли, рушник стелять хрещені.

— Вишити його має рідна мати. Це її обов'язок і прояв любові до дитини. Куплений на базарі має чужу енергетику. Після весілля його вішають над іконами, якими батьки молодят благословляли.

Зараз ви читаєте новину «На здоров'я вишивають листя дуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі