четвер, 30 грудня 2010 00:00

На святковому столі мають бути шашлик і пироги

 

Люди часто плутають східні й західні традиції зустрічі Нового року. Наступний рік Зайця чи Кроля настане лише в ніч на 4 лютого, тобто в час молодика, що відбудеться у зодіакальному знаку Водолія. До того триватиме рік Тигра.

Тому не варто догоджати новому господарю року. Ставити на святковий стіл страви із капусти чи моркви не час.

Меню до свята і святкове вбрання диктуватиме реальна астрономічна ситуація у ніч на 1 січня з найсильнішими планетами доби. Має особливе значення для підбору продуктів положення Місяця у певному знаку зодіаку.

У ніч проти 1 січня 2011-го найсильнішими є планети Сатурн, Марс і Юпітер. Корисними будуть продукти, які пов'язані з цими планетами.

На столі бажаними є страви з дичини та хижих риб. Найкраще — зі щуки. Приправи та соуси мають бути з додаванням цибулі й часнику. Картоплю слід варити у мундирі. М'ясо смажити на відкритому вогні. Центральне місце на столі може зайняти шашлик чи барбекю. Підійде до святкового меню холодець, заливна та фарширована риба.

Звичні салати замініть овочами-гриль. А якщо салат є обов'язково у вашому меню, то зробіть його із сирих крупно порізаних овочів. Замість майонезу та сметани приправте оливковою олією.

На десерт по можливості відмовтеся від кремових тортів і тістечок. Замініть їх чорним шоколадом, пирогами, желе, горішками і сухофруктами.

Зваріть узвар. Пийте каву без молока і чорний чай без ароматичних домішок. Виключайте з раціону молочні коктейлі, вина та лікери. Віддавайте перевагу горілці, міцним коктейлям, коньяку і пиву. Якщо не можете обійтися без вина, оберіть сухе, а не десертне.

Прикрасити дім варто іграшками червоного, темно-зеленого і темно-синього, фіолетового, коричневого і яскраво-жовтого кольорів. Добре використати дерево і метал в оздобленні. Поставте посуд на серветки з бамбуку. Візьміть дерев'яні підноси і вази для фруктів. Можна використати і тарілки з дерева, дерев'яні ложки у салаті. Металеві столові прибори чудово доповнюватимуть металеві підстаканники і підсвічники.

Не потрібно використовувати яскравого освітлення. Створіть романтичну напівтемряву.

У святковому одязі витримуйте ту саму кольорову гаму, що й у звичайному.

Зараз ви читаєте новину «На святковому столі мають бути шашлик і пироги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі