четвер, 17 квітня 2008 18:38

На мертву дитину допомоги не виплачують

"Прочитала на сторінках газети, що мати, у якої дитина народжується мертвою, отримує 3,5 тисячі гривень лікарняних. 5 вересня 2007 року я народила мертву дитину. Плід завмер за три дні до народження. Так показала патологоанатомічна експертиза. Після виписки з пологового будинку я звернулася у відділ соціального захисту міста Полонного з документами про надання лікарняних. Отримала лише 66 гривень. Перед пологами нарахували 570 гривень. Коли прочитала статтю про допомогу на дітей, знову поїхала у відділ соціального захисту і взяла з собою газету. Попросила їх дати письмову відповідь. Мені відповіли: "Ідіть до юриста і пишіть заяву. Якщо юрист затребує, то ми подумаємо, що там написати". Мовляв, такої газети ми не признаємо, тому що ми її не знаємо і не довіряємо.

Ніяк не можу збагнути, чому на Вінниччині мати, у якої сталося таке горе, отримує одну суму допомоги, а у нашому Полонному — іншу?

Олександра Ільчук,

с. Велика Березна

Полонського р-ну Хмельницької обл."

— При народженні мертвої дитини виплачують 570 гривень по вагітності. Державна допомога не передбачена, — пояснює Любов Груєва, 36 років, із столичного відділу контролю за правильністю призначень соціальної допомоги. — Але якщо дитина народилася жива і прожила хоча б декілька годин, мати зможе отримати разову суму — 3,5 тисячі гривень. Це частина грошової допомоги на дитину.

Зараз ви читаєте новину «На мертву дитину допомоги не виплачують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі