вівторок, 13 листопада 2007 15:51

На медовий місяць агентство подарувало киянам квитки до Греції

Автор: фото з сімейного архіву родини Котлярів
  Кияни Яна та Володимир Котлярі під час медового місяця в місті Іракліон, що на острові Крит у Греції
Кияни Яна та Володимир Котлярі під час медового місяця в місті Іракліон, що на острові Крит у Греції

"6 жовтня ми з Вовкою взяли шлюб, а через тиждень, 12-го, вилетіли у весільну подорож до Греції, — розказує киянка Яна Котляр, 24 роки. — Друзі порадили купити тур у столичному агентстві "Сіта". Сказали, що в них гарне обслуговування. Туристична компанія працює з цією країною напряму".

Молодята думали купити путівку на грецьке узбережжя. Такий тур коштує дешевше, ніж на острови.

— Але нам шалено пощастило, — ділиться Котляр. — Менеджер Аня довідалася, що це буде весільна подорож, і вирішила зробити нам подарунок.

Дівчина сказала, що компанія не продасть путівку на узбережжя — мовляв, медовий місяць треба святкувати на острові. Сезон відпочинку в Греції закінчувався, подружжя летіло останнім чартерним рейсом. Тому "Сіта" подарувала Котлярам безплатний переліт  і зекономила молодятам приблизно 440 євро.

— Ми дуже зраділи й купили тур на найбільший острів країни — Крит, — говорить Яна.

За тур на 10 днів (усе включено) у чотиризірковому готелі подружжя заплатило 1500 євро на двох.

Ще в Києві Котляри вирішили купити екскурсію на острів Санторіні.

Якщо чоловік дає згоду, вино наливають у фужер жінки

— В Інтернеті видивилися, що це дуже романтична місцина, — розказує Яна. — Усе узбережжя всипане невеличкими готелями на 10–15 номерів. Пісок на острові з білим, чорним та червоним відтінками. Після подорожі на Санторіні ми мали вселитися в інший готель. Перші три дні жили в чотиризірковому. Потім мали перейти в п"ятизірковий — бо закінчувався сезон і ті апартаменти закривали.

Однак щойно круїзний лайнер вирушив у відкрите море, почався шторм 8–10 балів. Капітан побачив переляканих пасажирів, їх нудило, тому він розвернув судно на Крит.

— А за цю добу, що мали бути на екскурсії, ми ж не заплатили в готелі, — веде далі Яна. — Ще на кораблі зрозуміли, що ночувати нам ніде.

Володимир зателефонував до Києва, в турагентство "Сіта" до менеджера Ані й пояснив ситуацію.

— За 10 хвилин нас знайшли представники компанії у Греції, — зауважує чоловік. — Ми повернулися в готель і за цю добу не доплачували жодної копійки.

Переселили Котлярів у п"ятизірковий готель мережі "Альдемар". У ньому молодята і прожили решту свого відпочинку.

— У Греції все коштує стільки ж, як і у нас, тільки в євро, — сміється Яна. — 0,3 пива продають за чотири євро, морозиво — п"ять, кава — чотири. Щовечора в ресторані ми пили вино місцевого виробництва.

Вино в ресторані наливають спочатку чоловікові. Він пробує на смак. Якщо дає згоду, наливають у фужер жінки.

Із 17.00 до 18.30 у греків — сієста. У цей час усі відпочивають, не працює жодна крамничка й навіть банки.

Номер молодят прикрашають гірляндами квітів

— Залежно від туру ми пропонуємо молодятам знижки, — розказує менеджер із продажу столичної мережі "Гарячі путівки" Лариса Братко. — Найчастіше турфірма дарує пляшку шампанського та корзину фруктів.
У туристичній фірмі "Гамалія" нареченим пропонують знижку 5%.
— У багатьох готелях є спеціальні номери для молодят, — розказує працівниця компанії Олена Кравченко. — До приїзду номер прикрашають гірляндами живих квітів. Посеред кімнати стоїть велике ліжко, також заквітчане. На столі — подарункова пляшка місцевого вина чи шампанського.
У київській турфірмі "Колізей" молодому подружжю пропонують знижку при купівлі турпакета і найкращий готельний номер.

Зараз ви читаєте новину «На медовий місяць агентство подарувало киянам квитки до Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі