четвер, 19 лютого 2009 16:43

На лікарську зарплатню житла в селі не побудуєш

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Україна має найнижчу тривалість життя в Європі, на 10–15 років ми живемо менше. А лікарів випускаємо найбільше, по 8000 щороку.

Соціальні умови життя для більшості — стан відчаю і безнадії, що сам по собі провокує хвороби. А тут ще й відсутність лікаря в селі. Мінздрав кидає людей напризволяще. Бо сільські амбулаторії повідкривали для плану, в більшості з них немає терапевтів.

Черги на роботу нема — на лікарську зарплатню житло не побудуєш. Сотні мільйонів гривень викидаються на вітер, бо майже половина випускників не йде працювати за спеціальністю. Кількість медичних вузів можна скоротити удвічі, а на вивільнені кошти побудувати будинки для сільських лікарів. Адже підвищення зарплат у 4–5 разів із 2000 року житлової проблеми не вирішило, бо за цей період ціни на житло в Золотоноші виросли у 10–15 разів. Це ж закони нерегульованої ринкової економіки: товар у дефіциті — ціни на нього летять до небес.

Заплановані у лікарню "Феофанію" бюджетні мільйони гривень теж передати на житло медикам сіл — і за два роки проблема лікарів на селі закриється. А депутати нехай пару років полікуються з рідним народом у сільських амбулаторіях і відмінять ПДВ на житлове будівництво".

Листа підписали жителі с. Бубнівська Слобідка Золотоніського р-ну Черкащини

Зараз ви читаєте новину «На лікарську зарплатню житла в селі не побудуєш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі