четвер, 24 липня 2008 17:17

"На коротких хвилях українська мова дала дуба"

"У Совєтському Союзі в усіх хатах, квартирах та установах були радіодинаміки — "брехунці". Розуміла червона пропаганда, що робити й як, щоб забити людині мізки. Наслідки цієї пропаганди пожинаємо в Україні й досі. А радіо катастрофічно меншає, — пише в листі до "ГПУ" "обурений українець" Віктор Кобзар, член "Просвіти" з с. Світлогірське Криничанського р-ну Дніпропетровщини. — А чи є хтось в Україні, хто займається українською державною патріотичною пропагандою? Я не бачу ні здалеку, ні зблизька.

Наприклад, де знову з 1 квітня 2008 року поділася радіотрансляція програми "Промінь" по каналу "Культура" в діапазоні середніх хвиль Дніпропетровської області?

Покрутіть ручку транзистора, якщо ви патріот України, терпіння не вистачить, тому що нема української мови в радіоефірі.

На частотах довгих, ультракоротких (ФМ) і середніх хвиль є лише трансляція Першої програми українського радіо. І це в рідній країні! Про короткі хвилі я зовсім промовчу, бо там українська мова дала дуба.

Де поділися гроші на українське радіо? Хто зупинив трансляцію й віддав радіочастоти чужим мовам і чужим державам? У діапазоні середніх хвиль цілодобово працюють п"ять російських трансляторів та ще російська редакція "Радіо Свобода". Наша держава програла свої позиції в радіоефірі.

А послухайте уважно, яку нісенітницю говорять російські журналісти про наших політиків, президента, прем"єра. Які вони не є, але вони наші. Чому в телерадіоефірах ніхто не захищає українців? Хто автор антиукраїнської ідеї?!

Прошу Вас негайно вжити заходів для відновлення трансляції програм Національної радіокомпанії України УР-2 та УР-3 в середньохвильовому діапазоні для жителів України, яка припинена з квітня 2008 року".

— Ситуація з поширенням програми "Промінь" і радіо "Культура" дуже складна через обмежене бюджетне фінансування, — відповідає на лист Валерій Юрченко, віце-президент Національної радіокомпанії України. Він відповідальний за розвиток мереж радіомовлення. — Ми не можемо оплачувати роботу передавальних засобів,  тому середньохвильові передавачі УР-2 та УР-3 з 1 квітня відключили.

"Потреба галузі радіомовлення забезпечується лише на 30 відсотків", — йдеться у відповіді-зверненні Олександра Курдіновича, заступника голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України.

Тут сподіваються на внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік", які посприяють збільшенню видатків на трансляцію телерадіопрограм.

Зараз ви читаєте новину «"На коротких хвилях українська мова дала дуба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі