четвер, 13 серпня 2020 05:10

"Мужчина прийшов: "Нащо сказала жінці, що я гуляю?"

Автор: ФОТО Наталія ЛАЗУКА
  Провидиця Алевтина родом із Москви. До Тернополя переїхала 21 рік тому разом із чоловіком
Провидиця Алевтина родом із Москви. До Тернополя переїхала 21 рік тому разом із чоловіком

— Людям руки-ноги трясуться, як йдуть до мене. Уявляють, що тут свічі скрізь, роги і всяке таке. Бояться спочатку. А потім розуміють, що я така ж людина, як і всі, — каже провидиця Алевтина з Тернополя. Прізвища не називає. Вік просить не вказувати. Вона гадає на картах, виливає віск і лікує травами.

Алевтина родом із Москви. Там закінчила торговельний технікум. До Тернополя пере­їхала 21 рік тому. Має синів 22-річного Дмитра й Івана, 18 років.

— Коли жила в Росії, познайомилася із тернополянином, який був там на заробітках, — жінка запрошує до своєї квартири на околиці міста. На стінах кімнати, де приймає відвідувачів, висять маленькі ікони та шматки паперу із записаними афоризмами. На столику під стіною — книжки і свічі. — Народила від нього сина. Він ще зовсім малий був, як переїхали до Тернополя. Було тяжко. Мова тиснула на мізки. Ностальгувала рік. А тепер здається, що краще Тернополя не існує. Поки що маю російське громадянство, але хочу українське.

У Москві в жінки залишилися всі рідні.

— Там і моя мама живе. Вона знала, що маю поїхати від них. Із дитинства пам'ятаю, як завжди говорила: "Одна дочка залишиться зі мною, закриє мені очі, а друга поїде". Мама добре читає на кавовій гущі. Але ніколи цим серйозно не займалася.

Не можу сказати, коли я відчула дар. Це було завжди. Можу викласти всю інформацію про людину, попередити про небезпеки. Карти — просто інструмент. Допомагають швидше сконцентруватися і видати інформацію. Працюю на картах таро, хоч будь-які здатні допомогти зчитати. Коли десь у дорозі, можу в магазині купити звичайну колоду. Говоритимуть ті карти, що на дотик приємні й теплі. Можу перебрати кілька колод, доки саме такі знайду.

Жінка причиняє двері. Жаліється, що допомагає іншим, але собі не може.

— Долю інших людей бачу, а свою — ні. Не маю права допомагати ні собі, ні родичам — такі закони, — говорить Алевтина. — Часто питають, чи можу я дати гарантію на свою роботу. Відповідаю: "Ви ж не в магазин прийшли. Яка гарантія?" Завжди кажу, що даю 90 процентів, а решта лишається в руках Господа.

Частіше клієнтами стають чоловіки. Бувало, що приходили закохані 60-річні. Питали, як розвиватимуться стосунки.

Колись прийшла 30-річна жінка, виглядала, як стара. Сказала, що їй поставили діагноз — четверта стадія раку. Коли відкрила карти, побачила смерть своїми руками. Морально людина вже стояла на порозі того світу. Жінка потребувала моральної підтримки. Її довелося струсонути, вселити віру і трохи підлікувати на енергетичному рівні. Приходила до мене разів шість. Минуло чотири місяці. Дзвінок у двері. Відчиняю — стоїть налита, рум'яна жінка з великим букетом квітів. Питає: "Ви мене не пам'ятаєте?" А я дивлюся і глипаю. Ніби і знаю цю людину, але боюся помилитися. Вручила мені квіти і сказала: "Ви були праві". Виявилося, що пухлина в її організмі тільки утворювалася, її встигли вирізати. Відтоді минуло 12 років. Жінка жива-здорова. Телефоном вітає мене на всі свята.

Записує відвідувачів на конкретний час. Живих черг уникає.

— Раз зустрілися в коридорі свекруха і невістка. Почали скандалити, — додає. — В обох був переляк, що можуть щось зробити одна одній. Ледве їх заспокоїла. Тому стараюся, щоб клієнти не контактували одне з одним.

Якось один мужчина прийшов із претензіями: "Ти нащо сказала жінці, що я гуляю?" Спочатку на прийомі в мене була жінка в сльозах. Відкрила, що чоловік їй зраджує. Видно, вона йому це розказала. Він був агресивний. Відповіла: "Якби ви прийшли до мене з якимось питанням, я вам теж сказала б правду". Потім розмова зайшла про його бізнес. Розійшлися на хорошій ноті.

Зараз ви читаєте новину «"Мужчина прийшов: "Нащо сказала жінці, що я гуляю?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі