четвер, 20 березня 2008 15:55

"Молодички" поїдуть до Польщі

  Ніна та Олексій Цисі із села Сасинівка Пирятинського району на обласному огляді художньої самодіяльності в Полтавському театрі імені Гоголя
Ніна та Олексій Цисі із села Сасинівка Пирятинського району на обласному огляді художньої самодіяльності в Полтавському театрі імені Гоголя

У селі Сасинівка Пирятинського району Полтавщини 11 років діє жіночий вокальний ансамбль "Молодички".

— Це я його так назвала, — говорить Ніна Цись, 49 років, керівник колективу. — А що, як там одні жінки і всі такі красиві, — сміється.

Каже, що в "Молодичках" вісім жінок. Склад ансамблю не змінюється восьмий рік.

— Є в колективі три вчительки, — перераховує Цись, — кухар, директор Будинку культури. Одна жінка займається підприємницькою діяльністю, одна ніде не працює, ще одна  — землевпорядник у сільраді.

Ніна каже, що вони не проти прийняти до колективу чоловіків.

— Але всі вони працюють у приватному господарстві, їм немає часу, — зітхає. Згадує, що колись у селі був самодіяльний хор, а при Будинку культури — 12 гуртків.

Щороку колектив бере участь у районній гуморині, виступає у місцевому Будинку культури, в Полтаві, Києві, на Сорочинській ярмарці. "Молодички" cпівають переважно українські народні пісні.

— А ще виконуємо композиції нашого земляка Дмитра Луценка, він із сусіднього села, — каже Ніна Цись.

Вона приїхала до села 28 років тому після закінчення Гадяцького училища. Працює вчителем української мови і літератури. Чоловік, Олексій Цись, 53 роки, — художній керівник у Будинку культури. Він керує і "Молодичками".

Цього року Цисі відзначають подвійну дату — 30 років творчої діяльності та стільки ж подружнього життя.

— Це один із кращих колективів району, два роки тому він отримав звання народного, — каже Володимир Прокопенко, 40 років, начальник відділу культури та туризму Пирятинської райдержадміністрації. — Ми підписали угоду з Лежайським повітом Польщі та з Угорщиною про культурний обмін. "Молодички" поїдуть виступати до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «"Молодички" поїдуть до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі