пʼятниця, 29 жовтня 2010 08:12

Мішель Конт знімає знаменитостей
6

Оголену данську модель Хелену Крістенсен швейцарський фотограф Мішель Конт зняв 1993-го року
Фото: фото з сайта www.michelcomte.org
Фотографію “Вєрушка” 1990-го року продають за 7,5 тисячі доларів
Італійська акторка Софі Лорен у 1992 році позувала Конту чотири години
Відвідувачки галереї п’ють вино біля світлини боксера Майкла Тайсона з білим голубом у руках
Відверті фотосесії Мішель Конт почав знімати з 1981 року

Із 20 жовтня по 13 грудня у столичній галереї "Брюс коллекшн" на вул. Артема триває виставка швейцарського фотографа 56-річного Мішеля Конта. Він один із найвідоміших фотографів у світі. Позаторік чорно-білу фотографію Конта продали на нью-йоркському аукціоні "Крісті" за $91 тис. китайському колекціонеру. На ній оголена перша леді Франції Карла Бруні стоїть у позі як на картині французького імпресіоніста Жоржа Сьора "Натурниці".

Мішеля прославили відверті фотопортрети зірок. Він зняв Шерон Стоун у ванній, голого Сільвестра Сталлоне із пелюстками троянд на очах, актора  Мікка Рурка, який курить під душем.

— Конт відомий співпрацею із журналами "Воґ", "Есквайр"i "Плейбой", — розповідає директор галереї Наталя Бакуменко, 27 років. — Мішель один із небагатьох фотографів, який працює абсолютно в усіх жанрах. У нього є портрети, пейзажі, навіть репортажі з Іраку та Афганістану для Червоного хреста.

У галереї виставлені 25 фотографій. Студент 24-річний Антон роздивляється світлину боксера Майка Тайсона з білим голубом у руках.

— Я звик бачити Тайсона грозою рингу, відкушувачем вух. А який ніжний він на цій фотографії, як тендітно тримає пташку, — каже Антон.

— Світлини під свій смак підбирав власник галереї та колекціонер Вадим Яценко. Чорно-білі фото — це вічна класика. Вони витончені й елегантні. Є фраза про те, що є гарний подарунок, поганий і є книга. Так само є гарна фотографія, погана і є чорно-біла. Це особливий жанр, — каже Наталія Бакуменко.

Дві дівчини з бокалами білого вина розглядають фотографію оголеної моделі. Вона лежить на ліжку.

— Точно, як ми з тобою на відпочинку в Греції, — вигукує одна. Її подруга сміться.

Роботи коштують від $2,7 тис. до 7,5 тис. Найдорожча "Вєрушка". На ній голова змії торкається обличчя моделі.

— Дуже чуттєве, пристрасне фото. Відчувається свобода й експресія. Але не думаю, що буду купувати. Я не така велика шанувальниця мистецтва. Хоча в інтер'єрі було б надзвичайно красиво, — каже одна з відвідувачок Альона Гаврилова, 30 років.

Доки триватиме виставка, Мішель Конт заборонив продавати роботи. Двоє колекціонерів побажали після закриття експозиції придбати світлини Шерон Стоун і Майка Тайсона.

Зараз ви читаєте новину «Мішель Конт знімає знаменитостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі