понеділок, 16 липня 2007 14:53

Миколі Расторгуєву пересадять нирку

Соліст групи "Любе" Микола Расторгуєв, 50 років, полетів на консультацію до найбільшого у світі центру з трансплантації нирок, що в Сінгапурі.

Тамтешні медики розробили безопераційну методику лікування хворих нирок. У Расторгуєва — хронічна ниркова недостатність. Два роки тому Микола з дружиною Наталею відпочивав на фінському гірськолижному курорті. Коли повернувся до Москви, його госпіталізували із двосторонньою пневмонією, яка дала ускладнення на нирки.

Микола звертався до московських медиків. Йому радили два способи лікування — гемодіаліз та трансплантацію донорської нирки. Сеанси гемодіаліза — очищення крові від токсинів — слід відвідувати щодня протягом усього життя. А на пересадку донорського органу в Росії великі черги. Пересаджувати нирки від родичів Расторгуєв  відмовляється.

Сеанси гемодіалізу співак проходив раз на два дні. При цьому продовжував гастролювати. Але їздить лише до міст, в лікарні яких є апарат "штучна нирка".

Можливо, після обстеження в Сінгапурі Расторгуєву пересадять нирку від донора. Операція обійдеться співакові в $40 тис. В Європі така коштує $90 тис.

Разом зі співаком до Сінгапура полетіла його дружина Наталія. Вони виховують 13-річного сина Миколу. Від першого шлюбу в Расторгуєва є син Павло, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Миколі Расторгуєву пересадять нирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі