пʼятниця, 30 травня 2008 17:14

Микола Томенко перекинувся на поромній переправі

Автор: фото: Владислав Мусієнко
  Дерев’яний пором перекидається на озері Бернадське біля села Чорнотичі у Сосницькому районі на Чернігівщині. Народний депутат Микола Томенко (на фото — перший праворуч)
Дерев’яний пором перекидається на озері Бернадське біля села Чорнотичі у Сосницькому районі на Чернігівщині. Народний депутат Микола Томенко (на фото — перший праворуч)

Нардеп-"бютівець" Микола Томенко, 44 роки, вихідними їздив на Чернігівщину.

У Новгород-Сіверський приїхали ввечері 23 травня. Ночували у чотиризірковому готелі "Слов"янський". Наступного дня оглядали Спасо-Преображенський монастир. Потім катером пропливли Десною.

У Сосницькому районі гостям показали озеро Бернадське поблизу села Чорнотичі. Підприємець Валерій Макуха, 44 роки, розводить там рибу: сазана, амура, товстолобика. Навколо вкопав лави зі столами, поставив літню кухню.

Озеро перепливали дерев"яним поромом. Томенко став на нього останнім. Тримався за поручні, розмовляв із головою Сосницької райради Василем Волошком. Іще троє чоловіків вхопилися руками за перетягнутий через озеро канат. Від берега відплили на 5 м.

— Пором розрахований на вісьмох, а зайшло 14, — розповідає Валерій Макуха. — Хтось почав ворушитися, пором перехилився на лівий бік.

— Вода йде! — вигукнув хтось.

Першими у воду попадали журналісти. Микола Томенко шубовснув за ними.

Місце виявилося мілким — по пояс. Томенко витягував репортерів із води. Ті похапцем виймали з кишень мобілки й диктофони, фотокамери тримали високо над головою. Кілька пристроїв намокли.

— Микола Володимирович у кишенях нічого не мав. Перед переправою залишив дрібні речі в машині, — каже його прес-секретарка Юлія Царенко.

Сушитися пішли до літньої кухні. Томенко рукою пригладжував мокре волосся.

— Усі ставали то задом, то передом до гарячої плити, — говорить Макуха. — Пили гарячий чай.

Василь Волошко повіз Миколу Томенка та кількох кореспондентів до себе додому перевдягатися.

Нардеп узяв з машини штани та сорочку.

Зараз ви читаєте новину «Микола Томенко перекинувся на поромній переправі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі