четвер, 14 травня 2020 00:30

Микола Часник виграв 250 гривень

Автор: Фото надане Миколою Часником
  Микола Часник із села ­Золотиха Роменського району на Сумщині передплачує ”Газету по-українськи” п’ять років
Микола Часник із села ­Золотиха Роменського району на Сумщині передплачує ”Газету по-українськи” п’ять років

— Про свою перемогу я дізнався від сестри Ніни Коваленко. Вона живе в селі Карпилівка Сріблянського району на Чернігівщині. Побачила моє прізвище серед переможців. Я в той час ще не встиг погортати газету, — каже 63-річний Микола Часник із села Залатиха Роменського району на Сумщині.

Він передплатив "Газету по-українськи", надіслав копію квитанції на адресу редакції та виграв 250 грн.

— Планував за них насіння купити, але витратив на прожиток, — говорить Микола Дмитрович. — У радянські часи купляв лотереї по 50 копійок. Виграв підлітковий велосипед "Орльонок". Продав кумові, бо велосипеди були в дефіциті.

"Газету по-українськи" передплачує п'ять років.

— Уперше її побачив у знайомого, — продовжує. — Поспілкувалися, він дав почитати. Дуже сподобалася, тому почав передплачувати. Я народився в селі Ярошівка Роменського району. Дитинство пройшло в Карпилівці, де живе сестра. Туди переїхали наші батьки, коли мені було 13. Купили хату недалеко від школи. Після восьми класів пішов вчитися на тракториста широкого профілю. Але перед армією довелося закінчувати старші класи. Екзамени здавав екстерном. Вивчився на водія. Служив у Грузії. У Радянському Союзі була традиція: наших відправляли туди, а грузинів до нас. Служив у ­саперних військах водієм. Машину отримав у спадок від татарина з Криму. Перед тим він посадив мене за кермо, щоб побачити, як їжджу. Потім каже командиру: "Добре їздить, можна давати машину". Після армії все життя працював трактористом. Маю 30 років трудового стажу. Вийшов на пенсію по пільговому списку в 55 років, — розповідає Микола Дмитрович.

10 років тому він поховав дружину. Має дочку 28-річну Тетяну, синів — 25-річного Владислава і Юрія, 23 роки.

— Таня працює продавцем у райцентрі. Доки карантин, сидить удома. На ній зараз тримається вся домашня робота. Син Влад у Києві влаштувався в будівельну компанію, має дочку 8-річну Настю. Юра — теж у столиці, робить у торговельній мережі. Я у вільний час люблю рибалити. Ходжу до ставка, який ще не в оренді. Беру дві вудочки. Якщо добре клює, ловлю однією. Інша для страховки, раптом гачок у першій зачепиться за очерет. Ловлю карасиків. Можна і щуку впіймати, але для неї треба купляти інші снасті, — каже Микола Часник.

Зараз ви читаєте новину «Микола Часник виграв 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі