вівторок, 03 грудня 2019 05:35

Михайло Семчій у день народження був у комі

Автор: ФОТО З САЙТА GALINFO.COM.UA
  Михайло Семчій став депутатом Львівської міської ради у 18 років. У нього залишилася дружина і двоє дітей
Михайло Семчій став депутатом Львівської міської ради у 18 років. У нього залишилася дружина і двоє дітей

27 листопада на Янівському кладовищі у Львові поховали 28-річного Михайла СЕМЧІЯ. Був наймолодшим депутатом Львівської міської ради минулого скликання. Помер від крововиливу в мозок.

— Перед смертю Михайло скаржився на головний біль і тиск, — говорять друзі Семчія. — Казав, повернеться з відрядження і пройде обстеження. Не встиг.

Михайло Семчій займався організацією концертів. 13 листопада був у Хмельницькому на виступі білоруського гурту "Ляпіс". Під час концерту знепритомнів. "Швидка" відвезла його до лікарні. Відтоді перебував у комі. 19 листопада, через два дні після дня народження, Михайлу Семчію зробили операцію. Він так і не отямився.

— Не віриться. Це страшний сон, — каже подруга Михайла 27-річна Софія. Прізвища не називає. — Як людина старша, то вже мусиш змиритися. А тут ще б жити і жити. Осоротіли діти й батьки. І ми, друзі. Михайло був людина-душа. З ним багато пройшли: марші, акції, мітинги, фестивалі. Разом дорослішали.

Депутатом Львівської міськради Семчій став у 18 років. Представляв всеукраїнське об'єднання "Свобода". Вступив 2009-го. З дружиною 30-річною Христиною виховував двійнят 4-річних Дарину й Данила. Також у нього залишилися батьки і старший на два роки брат Назар.

— Метеором ти промчав життям. Згорів, але не згас. Стишився і завмер. Горів на Майдані, запалював інших. Дивом уцілів у час штурму Жовтневого палацу. Доброти було більше в тобі, як сонця, — під час прощання у львівському храмі Всіх Святих священик УГКЦ зачитує слова від мовознавиці Ірини Фаріон, 55 років. — Ти встиг зачудуватися дітками, але таки зовсім не встигли вони віддати тобі всю повноту свого серця. Гін твого життя обірвався на піку молодості. Ти вже на Божій дорозі, з якої ще ніхто не повернувся. Але є такі, що ніколи не минуть і глибочезним карбом ляжуть у серце. Це ти, Михайлику.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Семчій у день народження був у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі