середа, 02 грудня 2009 07:25

Михайло Поплавський тиждень відзначав день народження

Автор: фото з сайту www.flickr.com
  Михайло Поплавський у столичному палаці ”Україна” виконує пісню ”Кропива”.  Йому підтанцьовують студентки університету культури, в якому Поплавський є ректором
Михайло Поплавський у столичному палаці ”Україна” виконує пісню ”Кропива”. Йому підтанцьовують студентки університету культури, в якому Поплавський є ректором

28 листопада ректор Київського національного університету культури Михайло Поплавський відзначав 60-річчя.

— Святкувати почав за тиждень до того, — кажуть у прес-службі університету. — Дав два концерти в палаці "Україна". Спочатку — для родичів, односельчан і студентів, потім — для співаків, державних діячів і викладачів. Ми не чекали, що прийде сам Віктор Ющенко. У нього ж передвиборна кампанія в розгарі. Михайла Михайловича попросив бути його довіреною особою. Ющенко сидів у віп-ложі біля подружжя Білоножків.

"ГПУ" побувала на концерті 24 листопада. У перших рядах переповненої зали сидять земляки Поплавського із села Мечиславка на Кіровоградщині.

— Горжуся нашим Михайлом, — каже Марія, 58 років. — Такий трудяга був, на шахті працював машиністом. Як вибився в люди, біс його знає. Був директором будинку культури в одному селі під Кіровоградом. А як у Київ попав, то прославив наш край на весь світ.

Поплавський виходить на сцену в квітчастій сорочці. Йому підтанцьовують 10 довгоногих дівчат. У залі перешіптуються, що це його найкращі студентки. Коли виконує "Кропиву", бере на руки чорнявку в зеленому платті. Задирає їй спідницю, щоб було видно трусики.

Пісню "Сину мій" присвячує сину 27-річному Олександру. Дякує лікарям, які врятували життя сина. У вересні 2008-го він потрапив у аварію джипом "BMW X5". Наприкінці Поплавський виконує єврейську пісню "Хава нагіла" українською мовою. Не переодягаючись і не змиваючи гриму, з чотирма охоронцями квапиться до чорного виходу.

— Шкода, що не встигла на концерт, — каже 27-річна співачка Наталя Валевська. Вона навчається в аспірантурі університету. — У вівторок з Аллою Пугачовою я була у Ростові-на-Дону. Михайлові Михайловичу подзвонила. Вибачилася і відчиталася: що на концерт не встигну, але на сесію з"явлюся. Ночами пишу кандидатську дисертацію.

Студенти називають ректора Мих Михом.

Як вибився в люди, біс його знає

— На 58-річчя наша староста зібрала з усіх по десятці, купила йому букет, — розказує Олег Смикало, 22 роки. — Він повіз нашу групу в свій ресторан "Сало" під Києвом. Там безплатно угощали півгодини. Правда, наливали тільки сік і солодку воду. На першому курсі мені не подобалося, коли ганяли до нього на концерти. А тепер звик. Раз у півроку староста роздає квитки. Явка обов"язкова. На пари можна не йти, але на концерті треба відсидіти від початку до кінця. У касах на концерт Поплавського від сили куплять один-два квитки, а в залах аншлаги.

У понеділок Михайло Поплавський влаштував свято в одному зі своїх ресторанів.

— Я їздила туди з донькою Тонею й онучкою, — каже співачка Ніна Матвієнко, 62 роки. В університеті культури вона викладає вокал. — Сам він подарунків не приймав. Стояло четверо людей при вході, перевіряли запрошення і брали пакунки й квіти. Ми принесли вазон із написом на горшку "На щастя", бо подумали, що букет швидко пов"яне. Ледве доперли його. Добре, що в горшку був торф, а не земля з глиною.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Поплавський тиждень відзначав день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі