вівторок, 19 квітня 2011 03:00

"Мене лікували як бабусю, котрій треба продовжити життя"

Автор: фото з родинного архіву ірини заславець
  В Ірини Заславець з міста Лохвиця на Полтавщині торік  почали збільшуватися лімфовузли. Лікарі  не могли встановити правильний діагноз
В Ірини Заславець з міста Лохвиця на Полтавщині торік почали збільшуватися лімфовузли. Лікарі не могли встановити правильний діагноз

23-річна Ірина Заславець із міста Лохвиця на Полтавщині місяць лікується у німецькому місті Гамбург. Там їй пересадять кістковий мозок.

— Раніше у мене не було проблем зі здоров'ям, — розповідала. — Закінчила інститут, пішла працювати на телебачення. Торік почали збільшуватися лімфовузли. Почувалася добре, але постійно втомлювалася. Лікарі оглядали й щоразу ставили інший діагноз. Потім злягла із запаленням легенів. Жодний лікар не порадив мені звернутися до онкологів.

Після кількох обстежень і біопсії Ірині поставили діагноз — лімфома Ходжкіна, друга стадія.

— Для нас це був великий стрес, але Ірка трималася молодцем, заспокоювала батьків, — згадує сестра хворої Руслана. — Через тиждень із мамою поїхала до Німеччини, бо вітчизняним фахівцям ми вже не довіряли.

Лімфома Ходжкіна, або лімфогранулематоз — злоякісне захворювання лімфоїдної тканини. Трапляється в одному-двох випадках на 100 тис. населення. Може виникнути в будь-якому віці.

— Коли ми приїхали у клініку Гамбурга, лікарі передивилися історію хвороби. Виявилося, у Києві мене лікували як бабусю, котрій треба продовжити життя, — розповідає телефоном Ірина. — Мені посадили нирки, пошкодили вени. Нищили рак чотирма хіміотерапіями й сотнею опромінень. У мене уражений кістковий мозок. Потрібна його пересадка, яка коштує 100 тисяч доларів. Таких грошей у нашої родини немає.

Охочі допомогти дівчині можуть звернутися до батька Ірини — Анатолія Петровича.

Тел. 0(97) 521 15 85.

Рахунок для благодійної допомоги: Одержувач АБ "Полтава-Банк" м. Лохвиця Полтавської області код ЄДРПОУ — 09807595 МФО 331489 р/р 262531.

Призначення платежу: для розрахування на картковий рахунок №26256121025001. Для Заславець Оксани Григорівни.

 

Зараз ви читаєте новину «"Мене лікували як бабусю, котрій треба продовжити життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі