четвер, 28 жовтня 2021 05:45

"Мав болячки, але лишався оптимістом"

У 96 років у Калуші на Івано-Франківщині помер колишній розвідник дивізії "Галичина" Василь НАКОНЕЧНИЙ. У нього залишився син.

— Я довго його лікував, ми стали друзями. Василь багато розповідав про історію. Був ініціатором усіх патріотичних починань у місті, — каже уролог місцевої лікарні Василь Питлик. — З моєї практики — це той винятковий випадок, коли лікар вчиться у хворого. У радянські часи він зазнав важких страждань, але вражав духовністю. В його віці хвороби — звична справа. Мав болячки, але лишався оптимістом. Я завжди ставив його у приклад іншим хворим.

Василь Наконечний потрапив до лав дивізії "Галичина" під час навчання в Рогатинській гімназії. Після вишколу три роки служив у контррозвідці. 1944-го став членом Української повстанської армії. За два роки арештували за звинуваченням у націоналістичній діяльності. Засудили до 10 років таборів. Після звільнення працював виробничим майстром на заводах.

Зараз ви читаєте новину «"Мав болячки, але лишався оптимістом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі