вівторок, 28 березня 2017 05:30

Мати Оксани Макар купила дві квартири

— Шкода дівчину. З дитинства була нещасною і так трагічно загинула. Але її історія більше не на слуху в односельців. Хіба хто з чужих, як заїжджає на заправку, ще пам'ятає, чим наше село прославилося, — розповідає Світлана Іванівна, жителька села Луч Вітовського району на Миколаївщині.

29 березня минає п'ять років із дня смерті 19-річної Оксани Макар. У ніч на 9 березня її зґвалтували й душили троє чоловіків — Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян. Потім винесли на недобудову й підпалили. Наступного ранку напівживу Оксану знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за її життя, перенесла кілька операцій, але серце не витримало. Поховали Оксану Макар 31 березня у сусідньому селі Шевченкове біля пам'ятника воїнам -інтернаціоналістам.

— Люди обурювалися, що Макар поховали на Алеї слави. Не розуміли, за що стільки честі, бо іншу жінку не дозволили поховати біля сина-афганця, — про­довжує Світлана Іванівна. — Рік після похорону могилка не була доглянута: земля розсунулася, хрест тріснув, лежали старі квітки з вінками. Мати Оксани розказувала, що встановить пам'ятник із білого мрамора за ті гроші, що люди на лікування збирали. А привезла звичайний чорний пам'ятник. З одного боку фото доньки. Такий тисяч шість тоді коштував.

— У тому, що сталося з Оксаною, винні родичі, — каже Олена з Миколаєва, яка знала покійну. — Оксана в інтернаті виховувалася, тікала кілька разів звідти. Мати Тетяна Суровицька після смерті доньки купила дві квартири на благодійні гроші, які навіть з-за кордону надсилали. Сама бачила її в норковій шубі та всю обвішану золотом.

Троє вбивць Оксани Макар сидять за ґратами. Євген Краснощок отримав довічне. Максим Присяжнюк проведе у в'язниці 15 років, Артем Погосян — 14.

Батьки Максима Присяжнюка продали квартиру в Миколаєві, у якій стався злочин. Купили її пенсіонери. Коли сусіди їм розповіли про зґвалтування Оксани Макар, ті зібрали речі й виїхали.

Зараз ви читаєте новину «Мати Оксани Макар купила дві квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі