четвер, 22 квітня 2010 01:00

Маргарита Січкар купила Золотухіну стакан портвейну

40-річна Маргарита Січкар, рестораторка, дружина футболіста Владислава Ващука, у недобудованому Театрі на Подолі провела благодійний аукціон "Фільм! Фільм! Фільм!". Виставила автографи зірок світового кіно.

— Місяць тому до мене звернувся художній керівник театру Віталій Малахов, — розповідає на вході. — Попросив зібрати гроші на добудову театру. Його зводять більше 20 років, ніяк не завершать.

Зацементовану підлогу застелили поліетиленом і тонким килимом. Гостей розсаджують за дерев"яні столи. У 200-грамові стакани розливають горілку "Абсолют" і гарячий узвар.

— У кількох акторів я взяла автограф сама, — говорить Маргарита. — Зустрічалася з Алісою Фрейндліх, Леонідом Куравльовим, Гошею Куценком. Валерій Золотухін розписався на чеку в ресторані. Спочатку не хотів. Коли купила йому стакан портвейну, подякував і розписався. Вахтанг Кікабідзе передав пляшку вина, на етикетці намалював шарж. В одному з антикварних салонів знайшла автограф Юрія Нікуліна за 1966 рік. Найлегше було з Адою Роговцевою, вона живе в Києві.

Автографи Шерон Стоун, Джерарда Батлера, Сільвестра Сталлоне, Енді Ґарсія, Рассела Кроу, а також меч, використаний для зйомок фільму "Гладіатор", привіз 30-річний меценат Олександр Крилов. Він живе у Лос-Анджелесі.

Прийшло 100 гостей. Січкар зустрічає їх на вході, пропонує білі покривала.

— Можете закутатися, але з собою не забирайте. Це з гардероба театру. Всередині дуже вогко. Хто не взяв із собою грошей, не переживайте. Я всіх знаю, розплатитеся завтра чи післязавтра. Можна платити натурою. В смислі цеглою, вапном чи цементом.

Стартова ціна лотів від $2 до $5 тис. Автограф Леоніда Куравльова на диску з фільмом "Афоня" продають за $2,5 тис. За півгодини половина гостей встає з-за столів, йде до виходу.

— Не розходьтеся. Дочекайтеся кінця. Кожного покупця увіковічнимо на іменних цеглинах. Їх вмуруємо на сцені на самому видному місці, — просить Маргарита.

Вторговують $24 тис.

— Цього мало, — знизує плечима. — Щоб добудувати театр, треба 1,5 мільйона гривень. Проведу ще три аукціони. Буду шукати не автографи, а речі зірок.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Січкар купила Золотухіну стакан портвейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі