пʼятниця, 21 вересня 2007 14:39

Малий театр купив труси в ЦУМі

63-річний актор Малого театру Росії Борис Клюєв сидить у жовтих трусах, білих гетрах й червоній олімпійці з написом "Мілан" на трибуні футбольного поля дитячої школи київського "Динамо" в Києві. Нервово постукує пальцями по коліну.

— Ну что, еще не приехали? — запитує в колеги Олександра Єрмакова, 55 років.

Артисти чекають на групу підтримки. На Нивках актори Малого театру грають у футбол із командою київського Театру ім. Лесі Українки.

— Когда актеры Малого театра были помоложе, мы входили в Москве в тройку лучших. А сейчас только пятые, — говорить капітан москвичів Клюєв. — Режиссер Марк Захаров в "Ленком" осветителей, монтажников сцены набирает с футбольным опытом. И у Константина Райкина в "Сатириконе" весь техперсонал — бывшие мастера спорта.

Каже, актори "Ленкому" Олександр Абдулов і Микола Караченцов раніше теж добре грали. А потім перейшли на теніс.

— Дуже сильна команда московського уряду. Їм краще відразу піддатися, бо дотацій на театр не дадуть, — усміхається він.

Чути звуки дудок, вигуки "Оле-оле-оле!". Це на білому ЛАЗі під"їжджають жінки-актриси. Киянки тримають синьо-жовтий прапор, москвички — свій триколор.

Абдулов і Караченцов раніше добре грали

— Ми в театрі за московський "Спартак" уболіваємо, — розвалюється Клюєв на лавочці. — Під час вистав за лаштунками телевізор працює. Актори на сцені тихенько повідомляють одне одному рахунок.

Українці виграють у москвичів 4:0. Директорка Малого театру Лариса Бєлоока каже, що вони залишили вдома футбольну форму. Труси й футболки купили в київському ЦУМі.

Команда Театру ім. Лесі Українки дарує кожному з москвичів по маленькій пляшці "Медовухи".

— О, покупать не надо будет! — радіє продюсер Малого театру Олександр Борода.

— А это от нас, — ставить ящик "Советского шампанского" перед киянами Олександр Борода. Суперники п"ють нахильцем.

До воротаря киян актора Олега Раєнка, 46 років, підходить чоловік у блакитному костюмі, простягає візитівку.

— Я — Евгений Александрович Пантелеев, советник посла Виктора Черномырдина. Приглашаем вашу команду встретиться с командой российского посольства. Предлагаем призовой фонд, — пропонує він.

— Малому театру шампанське і форму російське посольство оплатило, — зазначає Олег Раєнко, коли Пантелєєв іде. — А ми форму й подарунки за свої гроші купували.

Олег Раєнко розповідає, що він — майстер спорту з регбі. Два роки тому переніс три операції на коліні. Тепер носить у нозі три титанові пластини.

У квітні наступного року Театр ім. Лесі Українки гастролюватиме в Москві, на сцені Малого театру.

— Уже запропонували нам матч-реванш, — каже Раєнко. — У Лужниках буде проходити, з великою помпою.

Зараз ви читаєте новину «Малий театр купив труси в ЦУМі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі