четвер, 14 серпня 2008 18:22

Людмила Жукова врятувала президента від інсульту

Автор: фото із особистого архіву Лариси Жукової
  Із кардіохірургом Миколою Амосовим біоенергетик Людмила Жукова познайомилася 1991 року
Із кардіохірургом Миколою Амосовим біоенергетик Людмила Жукова познайомилася 1991 року

"Років із п"яти почала розуміти, що не така, як інші. Лазила по деревах, парканах. Як і всі діти, хваталася за подряпину — і миттєво минав біль. Підходила до когось із травмованих дітей, гладила руку, ногу — все проходило. Могла зупинити кров із носа. Пізніше мені пояснили, що маю відкритий у космос канал", — розповідає біонергетик Людмила Жукова, 63 роки.

Із Людмилою Петрівною спілкуємося в її квартирі в центрі Києва, біля Золотих Воріт. Однокімнатна квартира поверхом нижче теж належить їй. Над ліжком — картини з орхідеями, у вазі — штучні орхідеї, у горщиках — справжні.

— Нижню квартиру я вибрала із 28 варіантів, — Жукова в жовтих кофті та бриджах умощується на ліжку. На шиї два золоті ланцюжки, на одному з них підвіска-ікона. — А верхню купила в сусідів. У них тут постійно щось траплялося: то дівчинка захворіла, то меблі падали. Дала за неї 100 тисяч доларів, іще стільки ж уклала в ремонт. Зараз вона коштує півмільйона.

Підкладає під руку подушку. Довгі нігті покриті червоним лаком.

— Рука болить, — скаржиться. — На днях вручали орден "За творчі досягнення", в ньому 92 діаманти. Хтось позаздрив чи зурочив, я впала, сильно забилася. Треба було захист на себе поставити.

Каже, що родом із Донецька.

— Зараз у Донецьку є величезний палац "Донбас". Раніше там була велетенська квартира мого діда, директора металургійного заводу. Її він потім віддав родині з 11 осіб. Бабця захотіла побудувати невеличкий будинок, у якому ми жили. Зараз у ньому родина моєї доньки Аліни. Ми тримали няню. Вона дивилася за мною та братом. Няня довго жила в нас, потім вийшла заміж. Мама дала їй гарне придане.

Розповідає, що мати була лікарем, батько — головним інженером на шахті.

Раз за разом дзвонить телефон. Жукова його вимикає.

— До мене приходять люди, яким відмовили лікарі, — продовжує. — У такі хвилини в мене прокидається азарт мисливця: можна ж людину повернути до нормального стану! Зараз працюю з Сашею Пригаровим. Йому 11 років. У нього пухлина в шийно-грудному відділі. Медики не дали йому жодного шансу, а він у мене їздить на велосипеді, бігає. Зробили обстеження: залишився слід від капсули, де була пухлина. У мене 53 жінки після безпліддя та гінекологічних захворювань народили здорових дітей.

Згадує, що була знайома з хірургом Миколою Амосовим.

Якщо перетерпиш, буду найкращою дружиною

— Якось при ньому подивилась одного чоловіка. Сказала, що бачу на голові шрам після травми, накладено шість швів. Хворий заперечив. Мені стало так незручно, — крутить у руках телефон. — А через чотири дні Микола Амосов подзвонив: "Ти накаркала. Цей чоловік упав на східцях. У нього шрам і гематоми, наклали шість швів".

Людмила Жукова, каже що відчуває біль хворих.

— Їду в трамваї, і може заболіти нога. Це означає, що поряд їде хтось із хворою ногою. Мій феномен перевіряли багато науковців із різних країн. В одному із інститутів дали пробірки із плазмою. Від однієї в мене пішли опіки по руці. Я сказала: "Це плазма дуже хворої людини". Насправді це була плазма хворого на СНІД. Недавно взяла кілька таких хворих. Їм покращало. А в мене пішов збій по імунній системі. Вирішила, що СНІДу більше не братиму. Можу працювати й на відстані. допомогла тоді ще президентові Леоніду Кравчуку. У нього був прямий ефір. У якийсь момент відчула, що в нього ось-ось лопне судина з правого боку голови — інсульт. Побачила, як він гойднувся над трибуною, і заблокувала це місце. Він знає про це, — усміхається. — Ми зустрічалися на "Людині року", він підійшов до мене, ми випили вина.

Згадує, що колись передбачила власну аварію.

— Того дня сказала бухгалтеру: "От ти огризаєшся. У тебе все буде добре, а я можу розбитися на машині". Мабуть, запрограмувала себе. На мосту наш "мерседес" розвертався, а "копійка" в нього врізалася. Два тижні пролежала в лікарні, а потім утекла, щоб не закололи.

Каже, що вперше вийшла заміж у 19 років.

— Валера — моє перше кохання. Ми дружили з 14 років. Із ним був перший поцілунок, перший секс. Я мати двох його дітей. Кілька років жили на морі, бо в Аліни виявили бронхіт. Валера став головним лікарем, почав соромитися мене, бо я після народження сина Бориса набрала вагу. Я глянула в дзеркало та злякалася: товста велика жінка, — сміється. — Почала плавати, знову стала тоненькою. Але з чоловіком поступово віддалялися. Я займалася біоенергетикою. Поїздки в Москву, потім — за кордон. Ми стали чужими й розлучилися.

У 43 роки Жукова покохала Михайла Кухара, молодшого на 22 роки.

— Я назвала це романом століття, — каже. — Міша вродливий, розумний. Між нами виникло таке кохання! Я віддала йому свою любов і материнську, і жіночу. Але його мама була проти. Раз подзвонила: "У вас онук, я теж хотіла б стати бабусею. Може, ви його відпустите?" Ми розійшлися.

Утретє одружилася з Віктором Лінником — батьком урятованої пацієнтки.

— Вийшла заміж для того, щоби Міша збудував своє життя. За кілька місяців він одружився з дівчиною із сусіднього під"їзду. Тоді зрозуміла, що свою місію виконала. Я плакала, страждала за Мішею. Сказала чоловікові: "Якщо перетерпиш, буду найкращою дружиною". Але йому було важко, й ми за кілька місяців розлучилися.

1945, 5 серпня — Людмила Башеєва народилася в Донецьку
1965 — вийшла заміж за Валерія Жукова, народила доньку Аліну
1973 — з"явився на світ син Борис
1988 — розлучилася з Валерієм, почала жити цивільним шлюбом із Михайлом Кухарем
1993 — відкрила центр нетрадиційної медицини "Енергетика"
1995 — розійшлася з Михайлом, вийшла заміж за Віктора Лінника, за кілька місяців розлучилася
2008 — отримала орден "За творчі досягнення" з 92 діамантами

Зараз ви читаєте новину «Людмила Жукова врятувала президента від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі