пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:20

Людмила Зикіна легко розлучається з чоловіками

Автор: фото: ІТАР-ТАСС
  Людмила Зикіна на одній зі своїх дач у Ватутінці Московської області 1995 року
Людмила Зикіна на одній зі своїх дач у Ватутінці Московської області 1995 року

78-річній російській співачці Людмилі Зикіній у Москві зробили операцію на нозі. Їй імплантували штучний суглоб. Після того, як хвору виписали з лікарні, в неї піднялася температура. Людмилу Зикіну поклали до реанімації. Біля неї постійно чергують медики.

Останні роки співачка жила на дачі в Архангельському, під Москвою. Хоч вона має квартиру у столиці Росії. У селі Зикіна вирощує квіти, полуницю. Планувала розводити курей, хотіла купити двох кіз.

Жінка прокидається о шостій ранку та миє підлогу. Робить це щодня. Готує, коли має бажання — хоч раніше була доброю кулінаркою. Колись співачка переймалася через зайву вагу, намагалася схуднути. Та один із шанувальників надіслав їй листа: "Не переживай! Ты — русская баба, статная и мощная". Після цього Зикіна припинила експериментувати з дієтами.

На одному з останніх концертів Зикіна не могла рухатися без сторонньої допомоги. Жінка зізналася співакові Йосипу Кобзону, що в неї відмовляють ноги. Співачка страждає на цукровий діабет. Лікувалася у Кремлівській клініці. Має там окрему палату, яка завжди до її послуг.

Людмилу Зикіну любили радянські можновладці. Вона приятелювала з Микитою Хрущовим та Леонідом Брежнєвим. Пліткували про її роман із головою Ради міністрів СРСР Олексієм Косигіним після того, як 1967-го померла його дружина Клавдія. Якось співачка поїхала до Чехословаччини. Її зустрічали та обслуговували, як королеву, презентували багато коштовних подарунків. Причину такого прийому з"ясували на вокзалі, коли Зикіна поверталася додому. Хтось із чехословацьких керівників попросив її передати привіт Косигіну. Зикіна відповіла, що бачиться з ним рідко.

— А хіба ви не дружина його? — здивовано запитали її.

А хіба ви не дружина Косигіна?

У Москві Людмила Зикіна продала подарунки та розплатилася за дачу в Опалисі у Підмосков"ї.

Подругою співачки була міністр культури Катерина Фурцева. Вона лаяла Людмилу Георгіївну, коли та почала товстіти. Якось навіть заборонила купувати авто іноземного виробництва.

— Ти ж російська співачка, — казала Фурцева. — Хочеш машину — купи "волгу".

10 років тому Зикіна придбала "шевроле".

Подруги їздили на риболовлю, ходили до лазні. Увечері, напередодні смерті Фурцевої 1974 року, подруги парилися. Потім Зикіна поїхала додому готуватися до поїздки в Горький. А Фурцева подалася на банкет з нагоди ювілею Малого театру. Уночі вона востаннє подзвонила співачці та попросила бути пильною в дорозі. Наступного дня Людмилі Георгіївні сказали, що Фурцева померла.

Співачка була одружена чотири рази. Її чоловіки були непублічними й небагатими.

З інженером автозаводу імені Ліхачова Владленом Поздновим взяла шлюб у 22, а розлучилися за три роки. Із фотокореспондентом журналу "Советский воин" Євгеном Сваловим познайомилася у тролейбусі. Він провів її додому, потім запропонував разом зустріти Новий рік. Коли Зикіна дізналася, що Євген зраджує їй, вона одразу подала на розлучення.

Третім обранцем співачки був викладач іноземних мов Володимир Котелкін, який намагався вчити її англійської.

— Та потім плюнув, — зізнається Володимир. — Думаю, співає добре, й досить. Тоді люди, які цікавилися іноземними мовами, викликали підозру.

Баяніст та диригент Віктор Грідін працював у ансамблі Зикіної "Росія". Тривалий час він не наважувався заговорити з нею про одруження, хоч був молодший на 14 років. Заради коханої Грідін кинув сім"ю та доньку. Із ним Людмила Зикіна прожила 17 років. Потім Грідін закохався в молоду співачку Надію Кригіну й пішов від Зикіної.

— Навіщо тримати чоловіка, якщо він знайшов кращу? Я їм даю змогу піти красиво. Не любить цей, покохає інший, — каже співачка.

Один із останніх коханців — Михайло Кізін — терпляче чекав, доки місце біля Зикіної звільнить соліст ансамблю "Росія" Микола Степанов. Він був молодший за співачку на 39 років.

1929, 10 червня — Людмила Зикіна народилася в Москві у родині робітників
1942 — працювала токарем на заводі ім. Орджонікідзе
1946 — солістка хору ім. П"ятницького
1961 — закінчила музучилище ім. Іпполітова-Іванова
1970 — лауреат Ленінської премії
1973 — народна артистка СРСР
1977 — закінчила музикальний педінститут ім. Гнєсіних
1983 — лауреат Державної премії
Народна артистка Азербайджанської, Узбецької РСР, Удмуртської АРСР. Кавалер ордена Леніна. Гастролювала в Японії, США, Франції, Англії, Індії, Австралії, Німеччині.Виходила заміж чотири рази. Розлучена

Зараз ви читаєте новину «Людмила Зикіна легко розлучається з чоловіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі