вівторок, 04 грудня 2007 16:17

Людмила Янукович хрестила доньку Вадима Пісарєва

  Інна Дорофеєва і Вадим Пісарєв танцюють на сцені Донецького театру опери та балету 27 серпня 2004 року
Інна Дорофеєва і Вадим Пісарєв танцюють на сцені Донецького театру опери та балету 27 серпня 2004 року

29 травня в 41-річної балерини Інни Дорофеєвої народилася донька Софія. Торік Інна завершила свою танцювальну кар"єру. Разом із чоловіком, художнім керівником Донецького театру опери та балету Вадимом Пісарєвим, 42 роки, вона виховує трьох дітей. 21-річний син Андрій Пісарєв — соліст театру. 7-річна донька Олександра навчається в 2 класі в Донецьку.

— Сашу й Софію залишили з нянею. Андрій готується до гала-концерту, — розповідає Інна Дорофеєва. Спілкуємося в Донецькій опері перед закриттям фестивалю "Зірки світового балету", який проводить Вадим Пісарєв. У великому кабінеті за столами працюють двоє секретарок. Дорофеєва перепрошує, що спізнилася. Знімає чорне пальто, кутається в плетену шаль. Каже, удома ремонт, працюють майстри.

Раніше родина мешкала у трикімнатній квартирі в центрі Донецька. Нині там лишився син Андрій.

— Хоче жити окремо, — пояснює мати. — А ми три роки тому переїхали за місто. Маємо будинок, сад. Вадим вирощує там японські помідори, жовті огірки. Садить глід, самшит, ялівець. Будинок оформили у класичному стилі. Вітальня — з дуба. Є камін, басейн, сауна, у дворі фонтан. Дім — триповерховий. Це не надто зручно, я люблю двоповерхові. Але ми купували вже готову конструкцію.

За місто їм порадила переїхати родина Віктора Януковича.

— Людмила Янукович — наша кума, хрещена Олександри, — каже Інна. — У Донецьку ми 14 років були сусідами, жили на одному поверсі. Коли народився Андрій, багато гастролювали. Людмила Олександрівна допомагала доглядати його. Потім переконали нас переїхати за місто. Там ми також сусіди. Людмила Олександрівна часто заходить у гості. 9 жовтня, на день її народження, у театрі завжди ставимо її улюблений балет "Дон Кіхот". Цього разу в спектаклі в головній партії дебютував наш син Андрій.

Дівчат змінює, як рукавички

Каже, з Януковичами зустрічають Новий рік та Великдень. Але цього року збираються з дітьми до Єгипту.

— Тільки Андрій лишиться в Донецьку. Не хоче бути під наглядом батьків. У нього такий вік, вітер у голові гуляє. Дівчат змінює, як рукавички, — скаржиться мати. — Мав контракт із Бостонським театром. Але закохався й не поїхав. За місяць кохання минуло, але й контракт уже зник.

Заходить Вадим Пісарєв. Він у костюмі без краватки. Верхній ґудзик сорочки розстебнутий. Питає в дівчат у кабінеті, чи привезли квіти для сцени.

Інна розповідає, що їхня донька Саша рано почала займатися балетом. Але двічі кидала.

— Можна було віддати до Англії, але ми не хочемо. Вона ходить у звичайну школу, до українського класу. Саша гарно співає, складає казки.

Інна — невисока, тендітна.

— Я вегетаріанка з 15 років, — пояснює. — Колись батько захворів на гастрит. Він вилікувався сироїдінням. Відтоді я не їм м"яса. Вадим — мисливець і рибалка. Із полювання часто приносить качку, зайця, перепела, куріпку. Я навчилася готувати дичину, майже не куштуючи її.

Питаю, чи робить чоловік удома щось по господарству.

— Хіба що цвях заб"є, як дуже попрошу. Зрідка вдома миє посуд. А от Андрій досі не навчився, у нього гори немитого посуду.

1965, 7 червня — Інна Дорофеєва народилася в м. Чугуєві на Харківщині
1983 — закінчила Київське хореографічне училище; танцює в парі з Вадимом Пісарєвим у Донецькому театрі опери й балету
1985 — вийшла заміж за Пісарєва; за рік народився син Андрій
1990 — лауреат міжнародного конкурсу в м. Джексоні, США
з 1992 — три роки працює солісткою балету Німецької опери на Рейні, м. Дюссельдорф
1997— народна артистка України
2000 — у Нью-Йорку народилася донька Саша
2003 — купили будинок під Донецьком
2006 — завершила кар"єру балерини
2007, 29 травня — народилася донька Софія

Зараз ви читаєте новину «Людмила Янукович хрестила доньку Вадима Пісарєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі