вівторок, 13 жовтня 2009 08:00

Литвина зробили священиком, а Черновецького — актором

Автор: фото з сайту www.tabloid.pravda.com.ua
  У столичній галереї ”Київ. Файн Арт” виставили вісім пінопластових фігур політиків роботи Олександра Алексєєва. 2 грудня їх продадуть з аукціону. На виручені гроші куплять реанімаційне обладнання для дітей, хворих на рак
У столичній галереї ”Київ. Файн Арт” виставили вісім пінопластових фігур політиків роботи Олександра Алексєєва. 2 грудня їх продадуть з аукціону. На виручені гроші куплять реанімаційне обладнання для дітей, хворих на рак

7 жовтня в столичній галереї "Київ. Файн Арт" дружина "бютівця" Богдана Губського Євгенія та ресторатор Микола Тищенко відкрили виставку "Форум кандидатів. Скуті одним ланцюгом". В експозиції вісім 1,5-метрових пінопластових фігур українських політиків. Їх за два місяці зробив художник Олександр Алексєєв.

— Жодного з цих політиків я наживо не бачив, — каже 47-річний Олександр Алексєєв. Він стоїть у головній залі галереї. Позаду — скульптури Тігіпка, Литвина, Черновецького, Ющенка, Тимошенко, Януковича, Яценюка й Симоненка. — Робив їх за фотографіями з газет.

Політиків зобразив у довгих білих ризах. Каже, хотів показати їх голубами — птахами миру та доброї волі.

— Щоб не казали, що я за когось уболіваю, а когось не люблю, — продовжує Олександр. Підходить до скульптури Юлії Тимошенко, гладить її по жовтій косі. — Лише Юлі буси білі додав. Вона єдина жінка в експозиції. Думаю, чоловіки будуть не проти.

Відвідувачі фотографуються зі скульптурами. Найбільша черга біля Яценюка.

— Арсенію я склав пальці правої руки латинською буквою V. Це знак перемоги. Він так щиро вірить, що може бути президентом, що я не міг учинити інакше. Тимошенко руки склав долонями вгору, як на її рекламних плакатах. Литвина виліпив священиком, бо він усіх намагається примирити. Ющенко в мене бджоляр, а Черновецький — актор.

— А чому в Ющенка така маленька голова? — дивується відвідувачка виставки. — Це такий натяк?

— Ні, — округлює очі Алексєєв. — Боже сохрани! Просто Ющенка я робив першим. А потім так захопився, що про розміри не думав. Останнім був Симоненко, в нього голова найбільша. Це ж не означає, що я підпільний комуніст.

— У Януковича голова теж чимала, — зауважує жінка.

У Симоненка голова найбільша

— Його я взагалі не розглядаю як політика, — сміється Олександр. — У нього все по понятіях. Він і країну намагався по понятіях будувати.

Біля скульптур поставили прозору урну з пластику, для голосування.

— Цих ляльок ми зробили не лише для сміху, — говорить Євгенія Губська, 45 років. — Кожен із відвідувачів може проголосувати за політика, який йому найбільше подобається. Пункту "проти всіх" у наших бюлетенях немає. Голосувати зможуть усі, бо за тиждень наша виставка помандрує Україною.

Результати оголосять 2 грудня на благодійному аукціоні, де продаватимуть скульптури політиків. Сподіваються вторгувати кількадесят тисяч доларів. Гроші обіцяють передати до Інституту клінічної радіології.

— Хочемо купити реанімаційне обладнання й ліки для дітей, хворих на рак, — каже Губська. — Узагалі, благочинністю мають займатися політики, але через вибори їм ніколи. Продамо ляльок і якусь користь від цього матимемо.

Зараз ви читаєте новину «Литвина зробили священиком, а Черновецького — актором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі