вівторок, 29 січня 2008 14:43

Лідія Оболенська підробляє офіціанткою

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Лідія Оболенська зіграла в серіалі ”9 життів Нестора Махна” разом із Адою Роговцевою і Павлом Дерев’янком
Лідія Оболенська зіграла в серіалі ”9 життів Нестора Махна” разом із Адою Роговцевою і Павлом Дерев’янком

Із 1 січня вінницькій актрисі Лідії Оболенській, 21 рік, місцева влада виплачуватиме 2 тис. грн стипендії. Лідія навчається в національній школі кіномистецтва в Римі. 2005-го Оболенська зіграла головну роль у фільмі "Помаранчеве небо".

— Місто цілий рік мені по тисячу гривень перечисляло. А тепер ще з області по тисячі получатиму, — хвалиться вона.

Із Лідією Оболенською та її матір"ю 52-річною Катериною розмовляємо в кабінеті юриста.

Актриса розповідає, що після року навчання в Києві поїхала до Москви — до коханого. Вступила там до Щукінського училища. А наступного року подалася до Риму.

— Із тим хлопцем ми зрідка зідзвонюємося, — опускає вона очі. — Наші шляхи розійшлися.

Каже, у Римі винаймає 3-кімнатну квартиру із п"ятьма іншими студентами.

— Це найдорожче місто в Італії. Трикімнатне помешкання обходиться в півтори тисячі євро. Я влаштувалася офіціанткою в ресторані під Римом. Їжджу туди на два дні через вихідні. Там хоч поїсти можна безплатно.

— Донька проговорилася, що просила в подруги продуктів на вечерю. Моє серце ледь не розірвалося від жалю, — хрипло каже Катерина Оболенська, закурюючи цигарку.

— Добре, хоч у школі дають безкоштовні обіди, — заспокоює її Лідія.

Говорить, що про Італію мріяла з 11 років:

— Як напівсирота школяркою їздила в Солерно на канікули. Жила в італійській сім"ї. Так вивчила мову. Досі спілкуюся з жінкою, яка мене приймала. У неї немає чоловіка, дітей, а мати померла. Вона працює секретаркою, тримає 13 собак. Грошей мені не дає, але проїзд оплачує. В Італії проїхати поїздом, як від Вінниці до Києва, коштує 22,5 євро.

Намагається знайти старі квитки в сумочці, але марно.

У ресторані хоч поїсти можна безплатно

— В Україну дзвоню лише мамі й бабусі, — відкладає великий портфель. — Нещодавно з Сашею Кірієнком говорила. Він мене у "Помаранчевому небі" знімав. Розповідав про наступні стрічки, але поки що не запрошував.

Згадує про перші проби з народною артисткою Адою Роговцевою у фільмі "Завтра буде завтра".

— Я не знала, хто це така, — сміється Лідія. — Була ще недосвідчена, невміла. Грала, пропускаючи все крізь себе.

— Так перехвилювалася, що захворіла. Кілька місяців серце лікувала, — бідкається мати. — Не можу спокійно дивитися, коли Лідина героїня Маша в фільмі народжує дитину.

Із батьком доньки Катерина Оболенська шлюбу не брала. Коли дівчина з"явилася на світ, він мав іншу родину. Назвала дитину на честь своєї бабусі — Лідії Ліберман. Вона теж мріяла зніматися в кіно, але здобула фах лікарки. Її батько обіцяв дозволити доньці грати в кіно після того, як вона отримає нормальну професію. Катерина Оболенська викладає креслення у Вінницькому політехнічному університеті. У вільний час малює картини.

Жінка прощається. Каже, іде подякувати депутату міськради Володимирові Степаненку, який допоміг доньці отримати стипендію.

— Рік тому мене відшукав звідний брат Олексій. Він на 7 років старший, — веде далі Лідія. — Коли сказав сестрі Ользі, що я — їхня сестра, вона аж підстрибнула. Ми були знайомі, разом у Мінськ на показ моделей від "Клодель-моделз" їздили. Батька бачила всього два рази, не хотіла навіть розмовляти. Сердилася, що не приходить, не гуляє зі мною. Два роки тому він помер.

Дівчина відкидається на спинку стільця, розглядає пальці.

— Брат і сестра запросили мене в гості. Прийняли як рідну. Але я не знаю, як поводитися, — нітиться Лідія Оболенська. — Наприклад, як часто можна їм дзвонити?

1986, 1 серпня — викладач культурології Вінницького політехнічного університету Катерина Оболенська народила доньку Лідію
2003 — дівчина знялася в фільмі "Завтра будет завтра"
2004 — студентка відділення режисури Київського інституту культури
2005 — зіграла у фільмі "Помаранчеве небо"; стрічках "9 життів Нестора Махна", "Пісня довжиною у життя", серіалі "Повернення Мухтара"
2006 — склала іспити до національної школи кіномистецтва в Італії, але поїхала до коханого в Москву
2007 — вступила до школи кіномистецтва в Римі; єдина іноземка серед 16 учнів на курсі

Зараз ви читаєте новину «Лідія Оболенська підробляє офіціанткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі