пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:14

Лесь Подерв"янський 35 років займається кунг-фу

Автор: фото: Володимир Говоруха
  Монах із китайського храму Шао-Лінь демонструє бойове мистецтво кунг-фу у київському клубі ”Бінго”
Монах із китайського храму Шао-Лінь демонструє бойове мистецтво кунг-фу у київському клубі ”Бінго”

— Я не виноват, что у вас такая дурная организация, — свариться з охоронцем чоловік у сірому костюмі. Він саджає дружину на стільці біля себе. — Я заплатил такие же деньги, что и те, кто сел в первом ряду. Почему я должен стоять?

Минулої п"ятниці у столичному клубі "Бінго" виступали майстри бойового мистецтва кунг-фу з китайського храму Шао-Лінь. Квитки на шоу коштували 150 грн. Прийшло з півтисячі киян.

Письменник Лесь Подерв"янський стоїть за рядами із приятелем Дмитром.

— Ми займаємося кунг-фу, — розповідає 55-річний Лесь. — Я вже років 35, починав за совка, коли це було заборонено. Тоді навіть було цікавіше, бо багатьох арештовували за карате. А мене якось Бог милував. Перший мій учитель Сімфор"єн був із Конго. Тренувався в нього три роки. Потім він поїхав на батьківщину, я познайомився із в"єтнамцем Коєном Тхіу Цзи, тренувався в нього. Тепер три рази на тиждень ходжу у спортзал до друга Слави Журавльова. Він тренує учнів боротьби джиу-джитсу.

Перша частина шоу триває годину. Після неї роблять 40-хвилинну перерву, встановлюють нові декорації. Глядачі з дітьми розходяться.

Монахи розбивають на голові свого партнера 40-сантиметрову бетонну плиту. Найстарший чернець Ши Деджі, 76 років, осмикує сиву бороду. Він у довгій жовтій рясі.

— Я жив у поселенні біля монастиря, із семи років тренувався. За життя отримав лише одну травму: коли робив сальто назад, упав і вдарився потилицею, — розповідає Ши Деджі китайською. Англійською його слова перекладає китаєць Майкл, 32 роки.

— Із дитинства мріяв стати монахом. У нашій країні це — як у вас хочуть бути поп-зірками.

Зараз ви читаєте новину «Лесь Подерв"янський 35 років займається кунг-фу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі