четвер, 18 вересня 2008 18:43

"Купуєш буженину, а з неї вода ллється"

  Лариса Лосюк: ”Управління у справах захисту споживачів є у кожній області”
Лариса Лосюк: ”Управління у справах захисту споживачів є у кожній області”

16 вересня голова Держспоживстандарту Лариса Лосюк, 49 років, провела пряму телефонну лінію в Кабінеті Міністрів.

Найбільше дзвінків лунає щодо заборони ввозити американські та арабські автомобілі. Вона діє з 1 серпня. В американських автівках є проблеми з ближнім-дальнім світлом, в арабських відсутній термостат і механізм за контролем рідини. У ДАІ кажуть, що такі машини часто потрапляють в аварії. До України їх ввозять "сірі" дилери.

— Середнього рішення не буде: ці автівки або дозволять ввозити в Україну, або ні, — каже Лариса Лосюк.

— Мене звуть Юрій Григорович, телефоную з Полтави.

— Так, у нас там добре працює управління...

— Та не дуже. Як обманювали на базарі, так і обманюють. А як звертатися до споживачів (Управління у справах захисту прав споживачів. — "ГПУ"), то треба два дні бумаги писати. Відрубали б продавщиці руку, то на другий раз знала б, як обманювать... Але я дзвоню вам по-іншому. Хочу нажалуваться на якість 76-го бензину. Колись, при Союзі, як заправився 76-м — наступиш на газ, то як попре. А зараз... Або купуєш буженіну, а з неї вода ллється. Перевірили б ту буженіну і закрили к чортовій матері той магазин.

— Щоб його закрити, в нас немає повноважень. Зараз розробляють закон, який регулюватиме випуск небезпечної продукції.

— Та хто його прийме? Які в Кабміні сидять, такі й у Секретаріаті президента. Ой, всьо, всьо... Я вже наслухався тих законів.

— Це ви, шановна, дозволяєте, щоб до нас ввозили оті китайські та японські мотовила? — запитує Любов Баранік із Дніпропетровська.

Закриває рукою трубку й запитує, що таке мотовила

Лариса Лосюк закриває рукою трубку й запитує, що таке мотовила. "Ну, оці, дир-дир-дир", — підказує чоловік із залу. Лосюк відповідає Любов Баранік, що це компетенція державтоінспекції, а не Держспоживстандарту.

— Я телефоную з Коростеня. Скажіть, чого ніхто не контролює ті генделики, які до 11-ї вечора працюють? Споюють нашу молодь. Нехай би депутати не їхали у свої, як їх там, загородні будинки, а приїхали в село і подивилися, на що молодь перетворилася. А подивіться на тих 22-річних мам. То добре, що ту копійку платять, а вона сігарєти собі купує і смалить біля дитини. Це вже інвалід у 22 роки!

— Я з вами згодна. Але це не держава має контролювати, а людина сама мусить знати. Треба розробляти рекламу на пропаганду здорового способу життя.

— Та кому там розробляти? Отим депутатам, які сидять у дорогих одежах і колупаються в носі. А це по телевізору показують. Взяли б хоч носову хустинку.

Лариса Володимирівна закриває трубку й починає сміятися. Запитує, чи ніхто не записує їхню розмову.

— Це пряма телефонна лінія, й ви були у прямому ефірі, — каже жінці з Коростеня.

— Ой, якби знала, то не говорила б такого. Спасибі, що хоч не налаяли мене.

Гаряча телефонна лінія в Кабінеті Міністрів працює щовівторка та щоп"ятниці з 14.00 до 16.00. Телефонувати можна за номером 8 (044) 254 05 65. Дзвінки зі стаціонарних телефонів по України безкоштовні.

19 вересня на дзвінки відповідатиме голова митної служби Валерій Хорошковський. 23 вересня — керівник податкової адміністрації Сергій Буряк. 26 вересня — голова Держкомітету із земельних ресурсів Володимир Воєводін.

Зараз ви читаєте новину «"Купуєш буженину, а з неї вода ллється"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі