четвер, 01 грудня 2011 00:00

"Краще щодня бритися, ніж на цих дибах ходити"

12 чоловіків у жіночих туфлях на підборах бігали наввипередки у столичному торговельному центрі "Дрім-таун". Забіг "Пройдися в її взутті" організувала співачка і телеведуча 27-річна Ольга Полякова 24 листопада, у Міжнародний день протидії насиллю над жінками.

— Не дозволяйте їм самим вибирати туфлі, — Ольга в пишній темно-синій сукні, що приховує її живіт після пологів, підходить до столу, де чоловіки розбирають взуття. — Питайте розмір та давайте менші. Хай вони їм тиснуть і муляють. Щоб не думали, ніби нам, жінкам, легко.

Шість пар взуття 41–46-го розмірів розкладені у коробках на столі. Біля кожної — по дві пари шкарпеток. Взуття організатори шукали по всіх магазинах Києва. — 41–43-й розміри у магазинах віддають дешевше, бо ніхто їх не купує, — каже Ольга Сушинська, організатор акції. — Мабуть, у наших жінок мініатюрні ніжки, тому на великі розміри попиту немає. Проблеми почалися із 45-м розміром. Його було марно шукати. 46-й я привезла з Брюсселя. Якщо комусь треба таке взуття, після акції можу подарувати.

Четверо чоловіків у жіночих туфлях готуються до забігу. На старт виходять поволі, хитаються, широко розставляють ноги. Троє — на зручних невисоких підборах. Найвищий чорнявий хлопець у помаранчевих шкарпетках стоїть на 12-сантиметрових шпильках.

— Думав, що мого розміру не буде, я ношу 43-й, — киянин 24-річний Дмитро Пігахчі розставляє ноги і підіймає ступні, щоб показати підбор. Щоб утримати рівновагу, хапається за товариша. — Тому попросив туфлі у свого друга. Він не носить їх, а колекціонує, має понад тисячу пар. Я вибрав найбільші. Вперше на підборах стою. Відчуття, ніби на ходулях. До каблуків треба милиці в комплекті продавати, бо ноги хитаються. Боже мій, як ви на них ходите?

Дмитро, незграбно розставивши ноги, йде до лінії старту. Йому дають ляльку та кошик із продуктами близько 3 кг. Ведуча Ольга Полякова махає рукою, і чоловіки біжать до фінішу. По дорозі збивають таблички із рекламою акції, вибігають за межі доріжки, ледь не падають. Дистанцію у 10 м долають за 20 сек.

— Ой, як вони біжать, — затуляє рот долонею 24-річна Вікторія, яка прийшла в торговельний центр скупитися. — Вони ж стають на каблук, так його зламати можна, впасти ще й собі щось поламати. Я свого пупсіка на таке не пустила б. Бо ще попробує, як це тяжко, і мені заборонить носити каблуки. А я ж без шпильки йому до пупка дотягуюся.

— Краще щодня бритися, ніж на цих дибах ходити, — витирає чоло один з учасників і після забігу на ходу знімає рожеві босоніжки. — Чуть не вбився через них.

26-річний Сергій Зарудний шкандибає по доріжці, віддає туфлі наступному учаснику.

— В Європі підбори ніхто не відміняв, але їх носять на свято, а в нас жінки мучать себе щодня, — ставить широко ноги і складає руки на грудях Сергій. — Я теж через це страждаю, бо запізнююся із-за жінок на підборах у метро. Їм важко ходити швидко, а обігнати їх нереально. Я один раз на Новий рік погодився з друзями подуріти, одягнувся як жінка та взув високі підбори. 10 хвилин у них походив — два дні ноги боліли.

За результатами трьох забігів переможцем визнають наймолодшого учасника студента Романа Климчука, 20 років. Він кілька разів дефілює біговою доріжкою, намагається вихляти стегнами, але хитається, ноги тремтять. Йому дарують пакет з продуктами.

— Може, хтось прийшов просто побігати і подуріти, але я сприймаю це серйозно, — роззувається і складає туфлі до коробки Дмитро Пігахчі. — Маленьким я бачив, як тато бив маму, принижував її. Тому розумію, що таке насильство в родині. Зі своєї дівчини пилинки здуваю та ніколи на неї руки не підійму.

Зараз ви читаєте новину «"Краще щодня бритися, ніж на цих дибах ходити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі