середа, 06 квітня 2011 10:18

Костюми до Євро-2012 зробили з лінолеуму і дротів

— Не показ, а клоунада. Чомусь усі вирішили, що якщо тема футболу, то потрібно одягнути моделей, як папуг: на голови, руки, ноги і дупи начіпляли м'ячів. Я ж прийшла побачити, що модно буде носити наступного літа, — говорить студентка Львівської політехніки 20-річна Юлія Горлач під час показу "Львів Євро-2012 Фешн Дей" у львівському спорткомплексі "Олімпік".

12 дизайнерів з України та Польщі представили там свої колекції на футбольну тематику. Показ починається із 40-хвилинним запізненням, триває півгодини. Моделі дефілюють подіумом, облаштованому на футзальному майданчику.

— Під час Євро-2012 модним буде перш за все яскравий одяг, по якому видно, за яку збірну вболіває людина, — вважає член журі конкурсу, дизайнер Оксана Караванська, 44 роки. — Оцінювали колекцію за настроями. Дехто виготовляв костюми з поролону, лінолеуму і дротів, використовував дешеві синтетичні тканини. Але ми закривали на це очі.

Окрім Караванської, в журі сидять дружина львівського міського голови 36-річна Катерина Садова й директор Євро-2012 в Україні 39-річний Маркіян Лубківський. Перед показом утрьох розглядають буклет із малюнками модельєрів.

— Дивіться, знову цицьки! — намагається перекричати гучну музику Катерина Садова.

У першому ряді за показом спостерігають футболісти львівських "Карпат" — Андрій Тлумак, Артем Федецький і Роша Батіста.

— Увечері їдемо в нічний клуб "Рафінад", — розповідає 25-річний Артем Федецький. — Там будуть презентувати вишиванки з гербом нашого клубу. В таких сорочках уболівальники пройдуть перед поєдинком "Карпат" із київським "Динамо". Було би гарно, якби під час Євро фани збірної України приходили на матчі в національних костюмах.

У вбраннях переважають синій, жовтий, білий та червоний — кольори прапорів України й Польщі. Переможницею оголошують львів'янку Ольгу Романову, 25 років. На чорних пасках до костюмів вона зобразила розмітки поля і м'ячів. Над колекцією працювала менше місяця.

— Останнє плаття дошивали сьогодні о шостій ранку, — сміється. — Основа колекції — зелена барва футбольного поля і біло-чорні кольори м'ячів.

Остання модель дефілює в сукні нареченої — з фатою до плечей, оформленою п'яти- і шестикутниками, як на футбольному м'ячі.

— Нещодавно моя подруга вийшла заміж за футболіста "Карпат" грузина Александра Ґурулі, — пояснює дизайнер. — Хотіла, щоб вони також вийшли на подіум. Але Александр на матчі травмувався, тому не зміг прийти.

Катерина Садова вручає переможниці чек на 10 тис. грн. А Маркіян Лубківський оголошує, що Ольга Романова отримує статус "Друг Євро-2012".

— Таких "Друзів Євро" до літа буде сотня, — додає. — Вони виконуватимуть почесну місію пропагувати футбольну першість на офіційних заходах і зможуть відвідати матчі турніру. Всі члени журі обрали Олю переможницею одноголосно. Колекція Романової була найелегантнішою і найжіночнішою. Якщо інші дизайнери більше переймалися тим, як прив'язати костюми до футбольної тематики, в Ольги домінує мода. Футбол був органічним вкрапленням.

Костюми з дефіле планують показати на манекенах біля стадіону під час першого матчу Євро-2012 у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Костюми до Євро-2012 зробили з лінолеуму і дротів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі