середа, 28 квітня 2010 00:13

Кость Фіглярський упав у вогнище

Автор: фото: Іван КРУПНИК
  Валерій Фіглярський з міста Жмеринка на Вінниччині облаштував мансарду свого будинку наче  яхту. На радощах, що його син одужав після опіків обличчя, він почав будувати яхту і лаштується до подорожі Антлантичним океаном
Валерій Фіглярський з міста Жмеринка на Вінниччині облаштував мансарду свого будинку наче яхту. На радощах, що його син одужав після опіків обличчя, він почав будувати яхту і лаштується до подорожі Антлантичним океаном

— Мій син Кость не залишився інвалідом завдяки чуду, — переконаний житель міста Жмеринка на Вінниччині Валерій Фіглярський, 45 років. — Після його зцілення я вирішив власноруч побудувати океанську яхту. Попливу на ній у морську подорож навколо світу.

— Валерій Фіглярський справжній український Лівша. Зробив собі в будинку мансарду на другому поверсі, як каюту, — каже сусід, машиніст тепловоза Андрій Кравчук. — Він зводив котеджі за кордоном багатим іноземцям. Ніхто в місті не сумнівається, він яхту збудує.

Торік під час першотравневих свят син Валерія — Кость обпалив обличчя.

— 12-річний син пішов із друзями на пікнік, — розказує мати Наталія Іванівна.— Хлопці розклали вогонь, щоби спекти картоплі. Доки розгоралося, пішли пограти у волейбол. М"яч полетів у багаття. Кость підскочив, щоб його впіймати. Послизнувся, упав і на животі з"їхав із пагорба лицем у вогонь. Зі шкіри стирчали вуглини й обпалені уламки гіляк. Лице, шия та вуха сильно обгоріли. Від болю Костя дуже кричав, а потім утратив свідомість. Я намастила йому лице та шию кремом із екстрактом бактерій Мертвого моря. Наступного дня побачили чудо: обличчя очистилося, сукровиці не було. Мастили ще декілька днів. Рани зникли зовсім, розсосалися навіть шрами.

Зі шкіри стирчали вуглини й обпалені уламки гіляк

На честь одужання сина Валерій вирішив спорудити океанську яхту. Лаштується в подорож океаном.

— Підбираю команду з 12 людей. Вони повинні мати міцне здоров"я, розбиратися в навігації, знати англійську. Обов"язково мусять бути лікар і кок. У плавання плануємо вирушити влітку. Я та мої однодумці люди небідні, але шукаємо спонсорів. Щоби транспортувати яхту в порт, потрібна велика платформа. Та в нашому місті є вагонобудівний завод. Думаю, проблему вирішимо.

Остаточний маршрут визначить із командою. Валерій планує вийти з Одеси. Відвідати Бейрут, Єрусалим, Мертве море. Через Гібралтар добратися до Південної Америки. Обійде Північну Америку, знову зайде до Атлантики. Звідти яхта повернеться додому.

Зараз ви читаєте новину «Кость Фіглярський упав у вогнище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі