четвер, 04 вересня 2008 21:06

Космонавта Леонова шпиталізували

Російського космонавта Олексія Леонова, 74 років, поклали в реанімацію кардіологічного відділення однієї з московських клінік. В нього загострилася хвороба серця, коли дізнався про смерть сестри Раїси Ганічевої. Вона померла у місті Кемерово у віці 87 років.

Леонов дізнався про це випадково. Йому подзвонили з адміністрації Кемеровської області, аби висловити співчуття.

— Ми не хотіли казати дядькові про смерть мами, — каже племінниця космонавта Світлана Ганічева. — Олексій Архипович поховав батьків, дев"ятьох сестер і братів. Більше в нього нікого не залишилося.

Олексій Леонов часто гостював у сестри. Збирався відвідати її на початку літа. Та в червні потрапив у реанімацію кардіологічної клініки. Космонавт переніс три серцеві напади.

— Перед смертю мама казала, що Льонька має дожити до батькового віку 88 років, — згадує Світлана Ганічева.

Олексій Леонов двічі Герой Радянського Союзу. Він першим вийшов у відкритий космос у травні 1965-го. Із 2000 року був віце-президентом російського "Альфа-банку". Живе у Москві із дружиною Світланою Павлівною та донькою Ксенією. 1999-го від гепатиту померла старша донька Вікторія. Після її смерті космонавт почав сильно хворіти.

Зараз ви читаєте новину «Космонавта Леонова шпиталізували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі