четвер, 10 квітня 2008 18:13

Коштовне каміння може змінити долю

"Причиною моїх нещасть став перстень з александритом. Я носила його кілька місяців, а потім дізналася, що цей камінь не можна носити без пари. Через якийсь час від мене пішов коханий. Досі не знаю, чому. Може, про камінь казали правду? — пише Марина Руміна з Буковини в тижневик "Доба". — Перстень дістався мені у спадок від бабусі. Це наша родинна реліквія. Колись були і сережки, але бабуся під час війни обміняла їх на продукти. Наша родина мала дворянське коріння. Перстень бабуся за життя не одягала: казала, що без сережок він нічого не вартий. Він пролежав у скриньці кілька десятиліть, аж доки я не забрала його собі. Знайома розповіла, що його також називають "каменем вдови". Носячи александрит без парного каменя, прирікаєш себе на самотність. Тепер я починаю в це вірити".

— Часто люди приносять батьківські каблучки, кулони, ланцюжки, щоб їх переплавити на іншу прикрасу. Бояться, щоб негативна енергетика попереднього власника не перейшла до них, — розповідає ювелір Сергій. — Я сам не вірю у такі речі. І взагалі не ношу прикрас. Іноді в очах рябить від усіляких браслетів та ланцюжків. Одна жінка якось принесла старовинного хрестика. Переплавляти його не хотіла, а повісити на шию побоювалася через несумісність з іншими речами.

У народі кажуть, що срібло із золотом не варто поєднувати. Коли ви замовляєте ювелірний виріб, але не знаєте, який камінь підходить вам за гороскопом, — зазирніть до книжки про камені. Чимало ювелірів тримають таку літературу в себе у майстерні.

Зараз ви читаєте новину «Коштовне каміння може змінити долю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі