четвер, 06 травня 2021 05:36

Коли повертався, казав: "Їду додому помирати"

Автор: FACEBOOK.COM
  Сергій Ганзя два роки чекав трансплантації легень в Індії. Операцію йому так і не зробили. Помер за кілька тижнів після того, як повернувся в Україну
Сергій Ганзя два роки чекав трансплантації легень в Індії. Операцію йому так і не зробили. Помер за кілька тижнів після того, як повернувся в Україну

У столичному Інституті серця не стало Сергія ГАНЗІ з міста Обухів на Київщині. Помер від коронавірусу. Останні роки боровся із захворюванням легень. Очікував трансплантації. П'ять днів не дожив до 38-річчя.

– На пересадку легень він чекав два роки в індійському місті Ченнаї, – розповідає брат Олександр, 36 років. – Міністерство охорони здоров'я України виділило 200 тисяч доларів. Але трансплантацію Сергієві так і не зробили. Він писав українським чиновникам, та все марно. Вони не ставили індійцям ніяких вимог, не обговорювали термінів. Ті насамперед займалися своїми, а потім – іноземцями. В Індію разом із братом відправили ще 10 українців. Прооперували одного.

В Індії Сергієві стало гірше. Вирішив повертатися. Дорогою казав: "Їду додому помирати". В Україні став у чергу на трансплантацію. Пересадку легень у нашій країні ще не проводили. Цього року мають зробити першу таку. 10 днів тому братові погіршало. Забрали до столичного Інституту серця. Там і помер. Причиною вказали коронавірус.

Сергій Ганзя закінчив Київський будівельний університет. Працював в енергетичній компанії. Колекціонував монети. З дружиною Людмилою виховував сина 13-річного Дмитра.

— 2008-го брат перехворів на запалення легень. Після обстеження в нього виявили емфізему. З часом розвинулася кістозна гіпоплазія обох легень. У Сергія вони функціонували на 30 відсотків. Постійно користувався інгаляторами. Під апаратом штучної вентиляції легень лежав 8 годин на добу. Через хворобу останні чотири роки не міг працювати. Отримував мізерну пенсію. Всі гроші йшли на лікування. Сергій вірив, що зможе одужати.

Зараз ви читаєте новину «Коли повертався, казав: "Їду додому помирати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі