пʼятниця, 18 березня 2011 11:06

Кличко похвалив Пояркова за удар

Автор: фото з сайта www.mycityua.com
  Художник Сергій Поярков замахується, щоб завдати удару у вухо літератору Олесю Бузині у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів
Художник Сергій Поярков замахується, щоб завдати удару у вухо літератору Олесю Бузині у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів

"Дати прочуханки Бузині мріяли сотні тисяч українських чоловіків. Радію, що зробив це першим", — каже київський художник 45-річний Сергій Поярков. Минулої п'ятниці він побився з літератором Олесем Бузиною, 41 рік, у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів.

Конфлікт стався під час обговорення теми "Тарас Шевченко у великій політиці". Бузина поліз у бійку після того, як художник сказав, що письменник написав про нього замовну статтю "дуже незадорого". Він мав на увазі його публікацію 2005 року "Поярковщина во всей красе". У ній автор схвально оцінює діяльність художника.

— Бузина ухопив мене за футболку, хотів звалити. Він розумів, що цей ефір — година його сорому. Я не піддався на його провокації. Тоді він почав чіплятися до ведучого. Коли  його вигнали зі студії, зачепив мого кашкета. Я у відповідь завдав удару у вухо. Раніше товаришував із Бузиною, але у прямому ефірі виправив свою помилку.

Під час бійки в Олеся Бузини порвалася вишиванка. Художник вивихнув мізинець на лівій руці.

— Бузина розповідає, що сорочку йому порвав охоронець, хоч у записі видно, що це зробив я. Після ефіру я подзвонив дружині, попередив, що їду в лікарню. Мені наклали шину, носитиму її два тижні. Коли приїхав додому, дружина вже спала. Для нас це не було епохальною подією.

Після інциденту Сергієві з Австрії дзвонив боксер Віталій Кличко.

— Похвалив мій удар. Кілька хвилин поговорили з ним про цю ситуацію в гумористичному стилі. Побачив, як у нас багато патріотично налаштованих людей. Зараз навіть у магазин спокійно не можу зайти — просять автографи, фотографують, дякують. Після прямого ефіру отримав кілька сотень СМС і електронних листів. Дзвонили знайомі з Канади, Америки, Великобританії, Австралії. Через це в телефоні пам'яті не вистачає.

На початку тижня художник зайшов у Верховну Раду.

— У парламенті лише двоє людей негативно зреагували — колишній нардеп і помічниця одного "регіонала". Сьогодні практично закінчилися роботи на продаж. Мої картини розхапали колекціонери, це для них стало стимулом.

Сергій намалював Олеся Бузину з вусами, як у Шевченка.

— Із роками природа почала жартувати над ним. Він став товстим, огрядним. Якщо Бузина не голитиметься, то буде точною копією поета в старшому віці.

Бузина заперечує, що писав статті за гроші:

— Він сам колись зі мною познайомився. Просив, щоб я написав статтю. Казав, що йому потрібна реклама, бо хоче бути відомим. Я добра людина, тому згодився. Потім висміяв Пояркова і його повадки у своїй книзі "Поверніть жінкам гареми". Там він виведений під прізвищем Сергій Піарков. Описав, як він лізе в друзі до відомих людей. Думаю, він образився, бо має сильний комплекс неповноцінності.

Позаторік під час презентації книги літератора активістка жіночого руху "Фемен" Олександра Шевченко запустила в нього тортом. Звинуватила в образливих висловлюваннях на адресу жінок. Олесь Бузина схопив її та не відпускав до приїзду міліції. Двом відвідувачам, які намагалися заступитися за дівчину, бризнув в обличчя з газового балончика.

Зараз ви читаєте новину «Кличко похвалив Пояркова за удар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі