четвер, 18 листопада 2010 00:30

Київський славістичний університет відзначив 65-річчя ООН

На урочистих зборах із нагоди Дня ООН виступили директор Інституту славістики та міжнародних відносин КСУ Анатолій Зленко, директор Програми розвитку ООН Рікарда Ріґер, доктор історичних наук, професор Володимир Бруз, завідувач кафедри міжнародної інформації КСУ, професор Сергій Асатуров, представники Міністерства закордонних справ, студенти.

У своєму адресі спікер Верховної Ради Володимир Литвин побажав "успіхів у справі підготовки спеціалістів, готових активно відстоювати національні інтереси нашої країни на міжнародній арені", відзначивши, що Україна "як фундатор та один із активних членів ООН розглядає цю організацію як найавторитетніший та найвпливовіший Всесвітній форум, покликаний вирішувати нагальні проблеми глобальної політики".

Прем'єр-міністр Микола Азаров у привітанні побажав "усім успішної роботи, творчих звершень та опанування необхідних знань для гідного служіння своїй Батьківщині". Підкреслив, що "на всіх етапах участі в роботі ООН Україна докладає значних зусиль для використання можливостей Організації щодо захисту нашої незалежності й суверенітету, збереження територіальної цілісності, запобігання втручанню у внутрішні справи".

Презентували книжку Володимира Бруза "Роль ООН у врегулюванні міжнародних конфліктів і в боротьбі проти тероризму". Автор окреслює найвагоміші досягнення цієї організації у гуманітарній сфері та миротворчій діяльності. ООН створили насамперед як інструмент збереження та зміцнення миру. За час існування вона взяла участь у врегулюванні понад 170 конфліктів, провела 64 миротворчих операції. Припинивши розвиток конфліктів і кровопролиття, ООН сприяла поновленню спокою і безпеки в різних регіонах, за що одержала Нобелівську премію миру. Ведуть значну гуманітарну діяльність — понад 50 млн біженців отримали необхідну допомогу. Активною була роль Організації у ліквідації колоніальної системи, після чого колишні анклави імперій стали повноправними членами ООН.

Зараз ви читаєте новину «Київський славістичний університет відзначив 65-річчя ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі